Είναι απλό: Χώρα που δε νοιάζεται για τους πολίτες της, θα ενδιαφέρεται για την άμυνα;

ptrabattoni / pixabay
Ξεπουλάς βασικές υποδομές που πρέπει να ελέγχει το κράτος για να υπάρχει πραγματική ανάπτυξη αλλά και για να παρεμβαίνει οπότε χρειάζεται ώστε να μην κρυώνουν ή πεινάνε οι πολίτες. Δε δίνεις δεκάρα τσακιστή για το δημογραφικό βασικό πρόβλημα της χώρας. Η Ελλάδα δεν είναι το οικόπεδο αλλά ο λαός που.κατοικεί σε αυτό.

Όμως έκανες επωφελή εθνικά συμφωνία θυσιάζοντας όχι τα δικά σου λεφτά όπως έκανε ο Καποδίστριας που δεν πήρε ποτέ μισθό, όχι φορολογώντας τους νταβατζήδες - ολιγάρχες αλλά με τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

Οκ, αλλά κάτι μου λέει πως όσο κέρδισε η χώρα όταν στείλαμε χωρίς όρους στρατό στην Ουκρανία το 1919 σε βάρος των συμφερόντων των ελληνικών πληθυσμών εκεί και από το "στρατηγέ ιδού ο στρατός σου", τόσο θα κερδίσει και από τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Εδώ θα είμαστε. Άλλωστε απλό είναι, μια κυβέρνηση που δε δίνει δεκάρα τσακιστή για το αν οι πολίτες πεινάνε, κρυώνουν και δεν είναι σε θέση λόγω οικονομικών συνθηκών να γεννήσουν παιδιά, δε δίνει δεκάρα τσακιστή για τη χώρα και την άμυνα.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail