Με το χαμόγελο στα χείλη η Χεμπάν ξεκαθαρίζει: Θα πετάξουμε έξω τους Τούρκους!

Freepen.gr - Από τις 23 Απριλίου, το τουρκικό κράτος προσπαθεί να καταλάβει τις νότιες κουρδικές αμυντικές περιοχές της Medya, Zap, Avaşîn και Metîna. Ο τουρκικός στρατός ήθελε να περικυκλώσει το Avaşîn και να χτυπήσει τους αντάρτες, αλλά αυτό το σχέδιο δεν απέδωσε.

Οι αντάρτες συνεχίζουν να πολεμούν επιτυχώς σε πολεμικές σήραγγες, αλλά και με ιδιαίτερα κινητές αντάρτικες μονάδες, ενάντια στα στρατεύματα εισβολής. Οι μαχητές των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας HPG και το γυναικείο αντάρτικο YJA Star χρησιμοποιούν διαφορετικές τακτικές για να χτυπήσουν τον εχθρό, από βαριά όπλα, έως ενέργειες ελεύθερων σκοπευτών και διείσδυση σε τουρκικές θέσεις.

Αμέσως πριν από μια επιχείρηση, η Hebûn Kato, μέλος μιας κινητής μονάδας ανταρτών στο Avaşîn, δήλωσε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ANF:

«Η επιχείρηση του εχθρού στο Avaşîn συνεχίζεται εδώ και πολύ καιρό. Ο εχθρός έχει τοποθετηθεί σε διάφορες περιοχές. Προσπαθούμε να τους διώξουμε από το Avaşîn. Οι αντάρτες μέσα στα τούνελ δείχνουν το μεγαλύτερο θάρρος και την πιο έντονη δέσμευση. Όμως κάποιοι σύντροφοί μας έχουν πέσει. Θα εκδικηθούμε για τους πεσόντες φίλους μας και δεν θα αφήσουμε το Avaşîn στον εχθρό».

Η Kato συνέχισε: «Τα στρατεύματα εισβολής χρησιμοποίησαν όλα τα είδη όπλων, συμπεριλαμβανομένων και των χημικών. Έτσι ήθελαν να διεισδύσουν στα εδάφη μας. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν καταφέρει τίποτα. Δε θα τους επιτρέψουμε να έχουν επιτυχία. Αυτή είναι η ώρα μας, ο χειμώνας είναι μπροστά. Θα προκαλέσουμε βαριά χτυπήματα στον εχθρό και θα πετάξουμε τους κατακτητές από αυτή τη χώρα».

Η Κάτο μιλά για το ρόλο της γυναίκας στην αντίσταση: «Το θάρρος των γυναικών φάνηκε ξανά στο Avaşîn. Η στάση που επέδειξαν οι φίλοι, παρά τις δυσκολίες και τις αδυναμίες, ήταν πραγματικά κάτι διαφορετικό. Δεν υπήρχε ούτε μια σπίθα φόβου στο μυαλό των γυναικών. Αντίθετα, οι γυναίκες με το θάρρος τους έδωσαν δύναμη στους φίλους στο πλευρό τους και τους έδειξαν τον δρόμο. Ιδιαίτερα οι γυναίκες ηγήθηκαν αυτής της αντίστασης. Πιστεύω ότι είναι οι γυναίκες που θα ολοκληρώσουν αυτήν την επιχείρηση εισβολής. Όλες οι αντάρτισσες του YJA Star έχουν εκπληρώσει το ρόλο και την αποστολή τους. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ως μέλος του YJA Star, λέω ότι θα διώξουμε τον εχθρό από το Avaşîn!».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail