Την είχαν στημένη σε τουρκική φάλαγγα στη Συρία: Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες

φωτογραφία npasyria.com
Freepen.gr - «Δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις άλλοι τραυματίστηκαν εξαιτίας έκρηξης IED [αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού] που στόχευσε τουρκική στρατιωτική συνοδεία κοντά στον κόμβο Καφρίγια-Μααρράτ Μασρίν στον δρόμο Ιντλίμπ - αλ Μπαμπ - Χάουα στα βόρεια της πόλης του Ιντλίμπ» ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).
 
Οι τουρκικές δυνάμεις έφεραν γρήγορα ενισχύσεις στην περιοχή στο δρόμο που συνδέει τη συνοριακή πόλη Μπαμπ αλ Χάουα με την πόλη Ιντλίμπ, σύμφωνα με το North Press Agency.

Φωτογραφίες από το περιστατικό δείχνουν ένα διαλυμένο θωρακισμένο όχημα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν ανέφεραν την επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε η ταξιαρχία Ansar Abi Bakir al-Sadiq, μια συριακή πολιτοφυλακή που έχει πραγματοποιήσει αρκετές επιθέσεις εναντίον των τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ. Η ομάδα ισχυρίστηκε ότι ένας αριθμός στρατιωτών σκοτώθηκε και τραυματίστηκε εκτός από την καταστροφή στρατιωτικών οχημάτων.

Η Ansar Abi Bakir al-Sadiq δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο όταν ισχυρίστηκε ότι επιτέθηκε σε τουρκική στρατιωτική βάση στο Ιντλίμπ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail