Δέκα χρόνια μετά το φρικτό του θάνατο, αναμένεται να γίνει η κηδεία του Καντάφι!

Freepen.gr - Ο ξάδερφος του Λίβυου ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι, Αχμέντ Καντάφ Αλ-Νταμ, δήλωσε ότι το σώμα του Καντάφι, που σκοτώθηκε πριν από 10 χρόνια, θα παραδοθεί στην οικογένειά του και θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του.

Ο Αχμέντ Καντάφ Αλ-Νταμ δεν ανέφερε συγκεκριμένη ημερομηνία παραλαβής των λειψάνων του ξαδέλφου του.

«Σίγουρα, τα λείψανα του ηγέτη και των συντρόφων του θα παραδοθούν και θα πραγματοποιηθεί μια κηδεία άξια τους και η ιστορική τους μνήμη θα αποκατασταθεί», δήλωσε ο ξάδερφος του Καντάφι στο ρωσικό πρακτορείο Sputnik την Τετάρτη.

«Η μάσκα έπεσε και ο λαός μας ανακάλυψε ότι αυτό που έκανε το ΝΑΤΟ το 2011 δεν ήταν για χάρη των Λιβύων, αλλά για να σκοτώσει έναν ηγέτη που αντιπροσώπευε ένα βουνό υπερηφάνειας και ένα όνειρο για μια ολόκληρη ήπειρο», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι οι Λίβυοι δεν νιώθουν παρά ντροπή και νοσταλγία για την εποχή του Καντάφι μετά από μια δεκαετία δολοφονίας του.

Ο ξάδερφος του Καντάφι πρόσθεσε πως οι υποστηρικτές του τελευταίου ηγέτη θα επέστρεφαν σε σημαντικό βαθμό στην πολιτική σκηνή εάν γίνονταν εκλογές.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Καντάφ Αλ-Νταμ ήταν ο πρώην συντονιστής των σχέσεων Αιγύπτου-Λιβύης και ειδικός απεσταλμένος του Καντάφι. Ζει στην Αίγυπτο από το 2011.

Στις 20 Οκτωβρίου 2011, οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ στόχευσαν μια τοποθεσία όπου ήταν παρών ο Καντάφι. Οι δυνάμεις του Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης (LTC) βρήκαν τον Καντάφι και ένα βίντεο κλιπ έδειχνε μαχητές να τον χτυπούν και να τον σκοτώνουν, μετά από σχεδόν 42 χρόνια διακυβέρνησής του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail