Δαμασκός προς Τουρκία: Δε θα δεχτούμε την απώλεια οποιουδήποτε μέρους των εδαφών μας!

Freepen.gr -
Ο υπουργός Εξωτερικών και Ομογενών της Συρίας, Φαϊσάλ Μικντάντ δήλωσε ότι τα επιτεύγματα που έχει επιτύχει η Συρία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και οι θυσίες του λαού της για τη διατήρηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας του είναι ο λόγος πίσω από την αλλαγή των διεθνών πολιτικών συνθηκών στο συριακό ζήτημα.

Ο Mikdad πρόσθεσε σε συνέντευξή του στα τηλεοπτικά κανάλια της Συρίας και το Al-Ikhbariya την Πέμπτη πως η Δύση χρησιμοποίησε τον οικονομικό αποκλεισμό ως τρομοκρατικό όπλο εναντίον του συριακού λαού.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ελπίζει ότι το παναραβικό έργο θα ενισχυθεί για να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες προκλήσεις, λέγοντας ότι η αποδοχή της Συρίας να μεταφέρει το αιγυπτιακό αέριο στον Λίβανο ήρθε υπό το φως των εθνικών της στάσεων απέναντι στον αδελφό Λιβανέζικο λαό.

Τόνισε ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως, είτε στο Ιντλέμπ είτε στο αλ Τζαζίρα.

Ο Mikdad συνέχισε λέγοντας πως ο κύριος στόχος πίσω από την επιθετικότητα στη Συρία είναι να αλλάξει η πολιτική κατάσταση, αλλά η Συρία έχει ματαιώσει όλες τις συνωμοσίες που ετοιμάστηκαν εναντίον της.

Ο Υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το άνοιγμα των συνοριακών κέντρων του Naseeb συμβάλλει στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη Συρία και την Ιορδανία, ελπίζοντας ότι το παναραβικό έργο θα ενισχυθεί για να αντιμετωπίσει τις επερχόμενες προκλήσεις.

Πρόσθεσε ότι η Συρία δεν θα εγκαταλείψει κανένα μέρος του εδάφους της καθώς επίσης πως ΗΠΑ και τουρκικές δυνάμεις κατοχής πρέπει να αποσυρθούν από τα συριακά εδάφη. Επισήμανε στην Τουρκία ότι η Συρία δε θα δεχτεί την απώλεια οποιουδήποτε μέρους των εδαφών μας.

Σχετικά με την κατάσταση στα βορειοανατολικά είπε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν έχουν μέλλον στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail