Ο μουεζίνης θα κάνει την προσευχή πλέον από τα μεγάφωνα στο τζαμί της Κολωνίας

Το μεγαλύτερο τζαμί της Γερμανίας θα επιτρέπεται να μεταδίδει την προσευχή με μεγάφωνα την Παρασκευή το απόγευμα, μετά από μια συμφωνία μεταξύ της πόλης της Κολωνίας και της μουσουλμανικής κοινότητας για την άρση των περιορισμών, δήλωσε η τοπική δημοτική αρχή τη Δευτέρα.

Και τα 35 τζαμιά στην Κολωνία θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να μεταδίδουν το κάλεσμα της προσευχής για έως και πέντε λεπτά τις Παρασκευές από το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα, μετά από διετή πρωτοβουλία. Αυτό περιλαμβάνει το Κεντρικό Τζαμί της Κολωνίας, το οποίο άνοιξε το 2018.

"Η άδεια της κλήσης του μουεζίνη είναι για μένα ένα σημάδι σεβασμού", έγραψε στο Twitter η δήμαρχος της Κολωνίας Henriette Reker. Η κλήση για προσευχή θα συμπληρώσει τις καμπάνες του καθεδρικού ναού της Κολωνίας - της μεγαλύτερης γοτθικής εκκλησίας της βόρειας Ευρώπης - όπως ακούγονται από αυτούς που φτάνουν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, είπε η Reker τονίζοντας πως αυτό:

«Δείχνει ότι η διαφορετικότητα εκτιμάται και ζει στην Κολωνία».

Σημεία των καιρών;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail