Έτσι πρέπει να απαντά ένας πρωθυπουργός για την Τουρκία και να βάζει βαλτούς φιρφιρίκους στη θέση τους

«Η Ελλάδα μπορεί να κάνει έναν τοπικό πόλεμο επομένως η συμμαχία πρέπει να καταλάβει πως αν θέλει την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ πρέπει να προστατεύσει τα σύνορά της ή να την αφήσει να αναπτύξει τις δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει την απειλή από την ανατολή. 

Μία συμμαχία πρέπει να εγγυάται τα σύνορα των μελών της. Το ΝΑΤΟ δεν τα εγγυάται. Εφοδιάζει τα όπλα με τα οποία απειλεί το Αιγαίο και την Ελλάδα. 120.000 άνδρες της στρατιάς στου Αιγαίου τα 150 από φορτηγά είναι για τη Μαύρη θάλασσα για το Αιγαίο;» απαντά το 1982 σε συνέντευξή του στο CBS ο τότε νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, Ανδρέας Παπανδρέου.

Όσον αφορά την Κύπρο, απαντά ότι η διεθνής κοινή γνώμη έχει εσφαλμένη αντίληψη και πως δεν υπάρχει θέμα ανάμεσα στις δύο κοινότητες αλλά εισβολής και κατοχής του 40% του νησιού. Επίσης ξεκαθαρίζει ότι οι βρετανικές βάσεις δεν έχουν καμία δουλειά σε μια ανεξάρτητη και αδέσμευτη Κύπρο.

Για τον Παπανδρέου πολλά έχουν γραφτεί κι ειπωθεί. Έκανε κι αυτός σημαντικά λάθη ωστόσο ήταν πολιτικός διεθνούς ακτινοβολίας, δεν εξέθετε τη χώρα του στο εξωτερικό, την προστάτευε και προωθούσε τις θέσεις της.

Ακολουθεί το ενδιαφέρον βίντεο με τον Παπανδρέου όπως συνήθιζε να μην αφήνει τίποτε να πέφτει κάτω ή να κάνει παιχνίδι ο εκάστοτε δημοσιογράφος:



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail