Αγνοούμενος πεζοπόρος δε σήκωνε το τηλέφωνο σε διασώστες λόγω άγνωστου αριθμού

Οι επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τον άνδρα που ήταν αγνοούμενος στο όρος Έλμπερτ του Κολοράντο  έμειναν αναπάντητες για περισσότερες από 24 ώρες.

Από: eleftherostypos.gr

Ο άνδρας που έκανε πεζοπορία στο ψηλότερο βουνό του Κολοράντο αγνόησε επανειλημμένα τα τηλεφωνήματα από ομάδες διάσωσης, επειδή προέρχονταν από άγνωστο αριθμό, λένε οι αρχές.

Ο πεζοπόρος δηλώθηκε εξαφανισμένος γύρω στις 20:00 (τοπική ώρα) στις 18 Οκτωβρίου, αφού δεν κατάφερε να επιστρέψει στο σημείο που διέμενε, ανέφεραν οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης της κομητείας Λέικ.

Επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας με τον άνδρα μέσω κλήσεων, γραπτών μηνυμάτων και μηνυμάτων τηλεφωνητή αγνοήθηκαν, σύμφωνα με δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ομάδα.

Πέντε μέλη της ομάδας διάσωσης εστάλησαν γύρω στις 22:00 για να ερευνήσουν «περιοχές ενδιαφέροντος» στο όρος Έλμπερτ, αλλά επέστρεψαν γύρω στις 3 το πρωί, αφού δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τον αγνοούμενο πεζοπόρο, πουθενά στην ύψους 4.401 μέτρων κορυφή του όρους.

Μια δεύτερη ομάδα ξεκίνησε στις 7 το πρωί της επόμενης ημέρας για να ψάξει περιοχές όπου οι πεζοπόροι «συνήθως χάνουν τον δρόμο τους» και ανακάλυψε ότι ο αγνοούμενος είχε επιστρέψει στον τόπο διαμονής του περίπου στις 9:30 π.μ.

Ο πρώην αγνοούμενος πεζοπόρος είπε στις αρχές ότι είχε χάσει το δρόμο του το βράδυ και «ακολούθησε διαφορετικά μονοπάτια προσπαθώντας να εντοπίσει το σωστό», πριν τελικά φτάσει στο αυτοκίνητό του το επόμενο πρωί, περίπου 24 ώρες μετά την έναρξη της πεζοπορίας. Ο άνδρας ανέφερε ότι «δεν είχε ιδέα» ότι κάποιος τον αναζητούσε.

«Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι το άτομο αγνόησε τις επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές κλήσεις από εμάς επειδή δεν αναγνώριζε τον αριθμό», τόνισε στην ανακοίνωσή της η ομάδα.

«Αν έχετε καθυστερήσει να επιστρέψετε από την πεζοπορία σας και αρχίσετε να λαμβάνετε επαναλαμβανόμενες κλήσεις από άγνωστο αριθμό, απαντήστε στο τηλέφωνο. μπορεί να είναι μια ομάδα έρευνας και διάσωσης που προσπαθεί να επιβεβαιώσει ότι είστε ασφαλής!», έγραψε η ομάδα στο Facebook.

Περισσότερες από 32 ώρες αφιερώθηκαν στην αναζήτηση. Η είδηση ​​ότι ο πεζοπόρος είχε αγνοήσει τις κλήσεις των διασωστών προκάλεσε σωρεία οργισμένων απαντήσεων από μέλη του κοινού. Οι διασώστες υπερασπίστηκαν τον άνδρα, λέγοντας: «Παρακαλoύμε θυμηθείτε ότι αυτό που φαίνεται σαν κοινή λογική εκ των υστέρων, δεν είναι πάντα προφανές σε έναν άνθρωπο, τη στιγμή που χάνεται και πανικοβάλλεται».

ΠΗΓΗ: The Guardian
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail