Νεαρός Κούρδος βασανίστηκε μέχρι θανάτου στις φυλακές της Τουρκίας

Freepen.gr - Σε γραπτή δήλωση, η Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κουρδιστάν (KMMK) ανέφερε ότι οι φύλακες στην κεντρική φυλακή της Ουρμία βασάνισαν έναν νεαρό άνδρα που ονομάζεται Şahin Deyrzade.

Ο νεαρός άνδρας που είχε συλληφθεί πριν από λίγο καιρό και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και τριών μηνών κρατούνταν στον θάλαμο αρ. 15.

Ο Deyrzade μεταφέρθηκε σε άγνωστο μέρος μετά από διαμάχη με τη διοίκηση της φυλακής.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, η οικογένεια του Deyrzade κλήθηκε και του ζητήθηκε να πάρει το σώμα του. Σύμφωνα με το KMMK, η διοίκηση των φυλακών είπε στην οικογένεια πως η σορός του παρέμεινε στο νοσοκομείο Χομεϊνί στην Ουρμία.

«Η διοίκηση της φυλακής τοποθέτησε το σώμα του Şahin Deyrzade σε ελαττωματικό τμήμα στο νεκροτομείο και το άφησε να αποσυντεθεί, έτσι ώστε οι γιατροί της ιατροδικαστικής να μην καταλήξουν σε συμπέρασμα. Ήθελαν να αποκρύψουν την πραγματική αιτία θανάτου του Deyrzade, η οποία ανακοινώθηκε ότι ήταν «καρδιακή προσβολή». Οι πληροφορίες από τη φυλακή δείχνουν ότι δολοφονήθηκε από τα βασανιστήρια», ανέφερε η ανακοίνωση.


* πληροφορίες πρακτορείο Φιράτ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail