Ο Ερντογάν απείλησε με νέα επιχείρηση κατά των Κούρδων της Συρίας κι η λίρα γκρεμοτσακίστηκε

Freepen.gr - Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 11 Οκτωβρίου σήμανε μια νέα επιχείρηση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη Συρία, λέγοντας ότι η τελευταία επίθεση των YPG που σκότωσε δύο Τούρκους αστυνομικούς ήταν «η τελευταία σταγόνα».

"Δεν έχουμε υπομονή για ορισμένες περιοχές στη Συρία που είναι η πηγή επιθέσεων στη χώρα μας", δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

"Είμαστε αποφασισμένοι να εξαλείψουμε τις απειλές που προέρχονται από εδώ είτε με τις ενεργές δυνάμεις εκεί είτε με δικά μας μέσα", πρόσθεσε.

Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν στις 10 Οκτωβρίου σε επίθεση με καθοδηγούμενους πυραύλους με καθοδήγηση στην κατεχόμενη περιοχή της Αζάζ της βόρειας Συρίας.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από την περιοχή Tal Rifaat, ανέφερε.

Ξεχωριστά, τα πυρομαχικά που προσγειώθηκαν σε δύο ξεχωριστές περιοχές προκάλεσαν εκρήξεις στην επαρχία Καρκαμάς της νοτιοανατολικής επαρχίας Γκαζιαντέπ, απέναντι από τα σύνορα με την Τζαράμπλους της Συρίας, ανέφερε το γραφείο του κυβερνήτη.

"Η τελευταία επίθεση στην αστυνομία μας και η παρενόχληση που στοχεύει στο έδαφός μας είναι η τελευταία σταγόνα. Θα κάνουμε βήματα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων το συντομότερο δυνατό", δήλωσε ο Ερντογάν.

Μετά τις δηλώσεις του η τουρκική λίρα αποδυναμώθηκε φτάνοντας στις 9,00 έναντι του δολαρίου ΗΠΑ.

Η Αζάζ και η Τζαράμπλου βρίσκονται υπό τον έλεγχο ανταρτών που υποστηρίζονται από την Τουρκία από την πρώτη εισβολή της Άγκυρας στη Συρία το 2016.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail