«Φταίνε άραγε για όλα οι Γερμανοί»;

MIH83 / pixabay
Το να καταγγέλλει κανείς αποκλειστικά τους Γερμανούς για όσα έγιναν στα μνημόνια, ισοδυναμεί με το να δίνει συγχωροχάρτι στο εγχώριο πολιτικό σύστημα, το οποίο είναι και ο κύριος υπεύθυνος για το ότι η Ελλάδα χρεωκόπησε. 

Οι Γερμανοί έκαναν αυτό που εξυπηρετούσε το συμφέρον τους με βάση τα περιθώρια που τους έδωσαν οι δικές μας ηγεσίες. Το πιο «αστείο» είναι δε, ότι από τότε οι εγχώριες ηγεσίες παραμένουν πρακτικά αλώβητες, συνεχίζοντας να αυξάνουν το χρέος της χώρας που αισίως έχει ξεπεράσει το 215% του ΑΕΠ! 

Όσον αφορά δε τις μεταρρυθμίσεις, αυτές περιορίστηκαν σε περικοπές δαπανών και μισθών. Για αξιοκρατία, θεσμικό εκσυγχρονισμό, παραγωγική ανασυγκρότηση, επί της ουσίας σχεδόν τίποτε. Ούτε για το δημογραφικό ενδιαφέρονται, αφού ίσως η «αντικατάσταση πληθυσμού» τους έρχεται πιο συμφερτική.

Καταλάβατε πόσα και πόσοι κρύβονται πίσω από το «για όλα φταίει η Μέρκελ»;

Σχόλιο του Τάσου Λαυρέντζου

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail