Συνεκπαίδευση Ελλήνων και Αιγυπτίων σε Ειδικές Επιχειρήσεις στη Νέα Πέραμο

Από τη Δευτέρα 4 έως Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η 3η Εκπαιδευτική Σειρά του Σχολείου Τεχνικής Αναρρίχησης στις εγκαταστάσεις του Στρατοπέδου «ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΛΙΝΣΚΗ» στη Νέα Πέραμο Αττικής, με την συμμετοχή προσωπικού της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ (ΔΕΠ/ΓΕΕΘΑ) και 4 Αιγύπτιων Αξιωματικών.

Σκοπός του σχολείου ήταν η τεχνική κατάρτιση του προσωπικού Ειδικών Επιχειρήσεων σε θέματα Αναρρίχησης και Καταρρίχησης και περιελάμβανε τα ακόλουθα αντικείμενα:

• Εκπαίδευση σε πύργο αναρρίχησης.
• Αναρρίχηση Top-rope.
• Καταρρίχηση Rappel/FRIES χωρίς και με φόρτο.
• Αναρρίχηση – Καταρρίχηση σε βράχο και άνοιγμα διαδρομής σε βραχώδη περιοχή.
• Καταρρίχηση από Ε/Π UH-1H.

Η ανωτέρω εκπαίδευση έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) των δύο Χωρών, το οποίο υπεγράφη μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ) της Αιγύπτου τον Απρίλιο του 2021 και εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών και συμμαχιών που αναπτύσσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας μας.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail