Μετά από απειλές της Τουρκίας, η Ρωσία έστειλε αποβατικό φορτωμένο με θωρακισμένα οχήματα στη Συρία

Freepen.gr - Μετά τις τουρκικές απειλές για απόσυρση από τη συμφωνία με τη Ρωσία για τη Συρία, ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα στάλθηκαν στην αραβική δημοκρατία.

Η προσπάθεια της Τουρκίας να ασκήσει στρατιωτική πίεση στη Ρωσία στη Συρία οδήγησε στην αποστολή του μεγάλου αποβατικού  "Orsk" στην αραβική δημοκρατία, το οποίο πέρασε το Βόσπορο στις 13 Οκτωβρίου μεταφέροντας μεγάλο αριθμό βαρέων τεθωρακισμένων οχημάτων.

Η Τουρκία όχι μόνο ανακοίνωσε την έναρξη μιας νέας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, στην οποία υποτίθεται ότι θα καταλάβει το έδαφος από το Τελ Ριφάτ ως το Χαλέπι, αλλά κατηγόρησε τη Ρωσία για το θάνατο του στρατιωτικού της προσωπικού, κατηγορώντας τη Ρωσία πως συνεργάζεται με κουρδικές ένοπλες ομάδες και δεν πληροί τους όρους της προηγουμένως συναφθείσας συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας.

Προφανώς, τέτοιες δηλώσεις του Ρετζέπ Ερντογάν και του Μεβλούτ Τσαβούσογλου αποδείχθηκαν τόσο απαράδεκτες που η Ρωσία άρχισε να μεταφέρει επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό στη Συρία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail