Σάββας Καλεντερίδης: Η Ελλάδα θα επικρατήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο

Σάββας Καλεντερίδης: Ομολογία αδυναμίας της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας! Η Ελλάδα θα επικρατήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Το αίτημα της Τουρκίας για την αγορά 40 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin και 80 συλλογών αναβάθμισης για υπάρχοντα μαχητικά της σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού της πολεμικής της αεροπορίας μετά την αποβολή της από το πρόγραμμα των F-35, εξαιτίας των ρωσικών πυραύλων S-400 ανάλυσε ο Σάββας Καλεντερίδης. 

Η Τουρκία βρέθηκε χωρίς αεροσκάφη 4ης και 5ης γενιάς και χωρίς προοπτικές να τα αποκτήσει. Τί σημαίνει αυτό; Αν βάλουμε στην εξίσωση την εξοπλιστική ενίσχυση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με την απόκτηση των Rafale και τον εκσυγχρονισμό των F-16 σε κλάση Viper, η Ελλάδα θα επικρατήσει στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο για επόμενα 10 με 15 χρόνια. 

Ο Ερντογάν αναγκάστηκε να γλείψει εκεί που έφτυσε, κάτι που έχει ξανακάνει. Ζήτησε να προμηθευτεί 40 καινούργια F-16 Viper σαν αυτά που εκσυγχρονίζει η Ελλάδα. Αυτό είναι ομολογία αδυναμίας της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας να αντιμετωπίσει τις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν από την ελληνική πλευρά. Η Ελλάδα διαχρονικά ήταν πάντα μπροστά σε θέματα εξοπλισμών. 

O γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης κι επικεφαλής του Infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, στην εκπομπή Zoom στις 23 Οκτωβρίου 2021.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail