Στο άψε-σβήσε οι Ενοπλες Δυνάμεις έστησαν μεταλλική γέφυρα στα Πολιτικά Ευβοίας

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 και κατόπιν παροχής κατευθύνσεων από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά και εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, τοποθετήθηκε μεταλλική γέφυρα στρατιωτικού τύπου BAILEY ανοίγματος 15 μέτρων στα Πολιτικά Ευβοίας.

Κατόπιν αιτήματος του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και με την σύμφωνη γνώμη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας οι οποίες και συνέδραμαν στις εργασίες, η γέφυρα BAILEY τοποθετήθηκε σε αντικατάσταση παλαιάς με μεσόβαθρο, το οποίο εμπόδιζε την ροή του υποκείμενου ρέματος προκαλώντας κατά το παρελθόν πλημμυρικά φαινόμενα.

Η τοποθέτηση της γέφυρας πραγματοποιήθηκε αυθημερόν από προσωπικό του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, υπό την εποπτεία της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες.


Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail