Ορκίστηκε η νέα φουρνιά των φρουρών των ουρανών του Αιγαίου

Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαου Χαρδαλιά, η ορκωμοσία των νέων Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Συνολικά ορκίστηκαν εκατόν τριάντα πέντε (135) Ίκαροι, από τους οποίους εκατόν είκοσι ένας (121) από την Ελλάδα, εννέα (9) από την Κύπρο, δύο (2) από το Μαυροβούνιο, δύο (2) από την Ιορδανία και ένας (1) από την Τυνησία.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ως Εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ.κ Αθηναγόρας, η Πρέσβης του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα, κα Ana Vukadinovic, οι Πρόξενοι των Πρεσβειών του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας, κ. Ashraf Khasawneh και της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Αδάμου, ο Υποδιοικητής Γενικής Επιθεώρησης Στρατού – Διοίκησης Δόγματος Εκπαίδευσης, Υποστράτηγος Γεώργιος Μαυροειδής, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, Υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ, Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, Διοικητές των παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της Ένωσης Αποστράτων Αεροπορίας καθώς και συγγενείς των νέων Ικάρων.

Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Γκουμάτσης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ


Νεότερη Παλαιότερη
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail