Έχουμε μια τέλεια Κυβέρνηση αλλά πέσαμε στην αλλαγή του πλανήτη, απ’ όσο κατάλαβα!

Είναι κάποιες φορές που με όσα ακούω (κι ακούτε κι εσείς φαντάζομαι) αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να νιώθουμε κι ένοχοι που έχουμε μια τόσο καλή Κυβέρνηση.

Από: sportime.gr - Νίκος Μπουρλάκης

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι για όσα μας έχουν τύχει δεν ευθύνεται η Κυβέρνηση αλλά πάντα κάτι άλλο. Πολλές φορές εμείς, άλλες φορές το κλίμα και πάει λέγοντας!

Για όσα μας έχουν τύχει ένα είναι το βέβαιο: Δεν ευθύνεται η Κυβέρνηση. Ειλικρινά έχετε ακούσει ποτέ κάποιον να απολογείται ή έστω να πει «θα κάνω την αυτοκριτική μου αφού εκτιμήσω τις καταστάσεις». Όχι βέβαια… Τι έχουμε ακούσει.

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητάει μια κούφια και ανειλικρινή συγγνώμη για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Τον Νίκο Χαρδαλιά να λέει ότι η… παραίτησή του βρίσκεται πάνω- πάνω στο τραπέζι του πρωθυπουργού. Τον Άκη Σκέρτσο να μετράει αεροπλάνα (και να μην πετυχαίνει ούτε το λήγοντα) την ώρα που η Ελλάδα καιγόταν.

Όλα τα μέτρα ήταν και είναι τιμωρητικά στην περίοδο της πανδημίας χωρίς ν’ αντιλαμβάνονται τα εξής απλά:

Πρώτον, πάντα θα υπάρχουν κι αυτοί που θα διαφωνούν.

Δεύτερον, δεν κατάφεραν να πείσουν τον κόσμο ότι θέλουν το καλό του. Κι αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα το οποίο αποφεύγουν. Ενώ κατά βάθος το ξέρουν.

Δε μου αρέσει ούτε και μου ταιριάζει ο ρόλος του μηδενιστή. Δεν πρόκειται να σας πω ότι η παρούσα Κυβέρνηση έχει σκοπό να καταστρέψει την Ελλάδα. Υπάρχουν άνθρωποι,  όπως για παράδειγμα ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος θα έπρεπε να ειναι ΙΣΟΒΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ανεξάρτητα από οποιαδήποτε Κυβέρνηση, που παράγουν όχι απλώς αξιόλογο έργο αλλά πολύ παραπάνω.

Δεν πρόκειται να ακούσετε ή να διαβάσετε από εμένα συνωμοσιολογικά σχετικά με την… πρόθεση της Κυβέρνησης να καταστρέψει τη χώρα. Κανείς δεν εξελέγη για να μας καταστρέψει, ηθελημένα τουλάχιστον.

Απ’ εκεί και πέρα όμως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση όπου ουδείς αναλαμβάνει ευθύνες. Σε βαθμό που να είμαστε βέβαιοι πλέον (με την αμέριστη βοήθεια της πλειοψηφίας των ΜΜΕ) ότι διαθέτουμε την καλύτερη Κυβέρνηση σε μια χώρα με τα χειρότερα φυσικά φαινόμενα και βεβαίως με τους χειρότερους πολίτες.

Το πρώτο που πρέπει να κάνουν λοιπόν είναι να αποδεχτούν ότι έχουν ευθύνες σε κάποια πράγματα! Βεβαίως και δε μπορεί να ευθύνεται καμία Κυβέρνηση επειδή έγινε μεγάλος σεισμός. Όμως έχει την ευθύνη να προστατέψει απ’ εκεί και μετά τους ανθρώπους.

Βεβαίως και δεν ευθύνεται καμία Κυβέρνηση επειδή υπήρξαν καταιγίδες μεγάλης έντασης. Όμως ευθύνεται όταν τα παιδιά που έκαναν μάθημα σε κοντέινερ, δραπετεύουν δημιουργώντας γέφυρα από θρανία! Κι έχεις και την Κεραμέως να σου μιλάει για αξιολόγηση με τέτοιες εικόνες!

Βεβαίως και δεν ευθύνεται καμία Κυβέρνηση για την πανδημία. Ευθύνεται όμως για το ότι τα μέτρα της αποδείχθηκαν όχι απλώς ανεπαρκή αλλά κι άστοχα και το έριξε στην ατομική ευθύνη. Ενώ παράλληλα έσπευσε να καρπωθεί την… πτώση των κρουσμάτων, το καλοκαίρι του 2020, κάνοντας φιέστες στη Σαντορίνη και διαφημίζοντας το ελληνικό Success Story.

Καμία Κυβέρνηση δεν πήγε να βάλει φωτιές στην Εύβοια. Σοβαροί να είμαστε. Όμως το ότι με μηδέν μποφόρ η φωτιά ανοίχτηκε σε όλη τη Βόρεια Εύβοια και την κατέστρεψε επειδή ο κρατικός μηχανισμός αποδείχθηκε ανεπαρκής, είναι ευθύνη τη Κυβέρνησης. Που μας έλεγε για… mega fires και διάφορα άλλα!

Κι επίσης δε γίνεται για τη Μάνδρα και το Μάτι να φταίει η προηγούμενη Κυβέρνηση (που βεβαίως και έχει ευθύνες, αυτό έλειπε) αλλά για όσα συμβαίνουν τώρα να φταίει οτιδήποτε άλλο. Και με σημαία το «δεν έχουμε νεκρούς»! Μα γι’ αυτό σας ψήφισε ο κόσμος, για να… μην έχουμε νεκρούς! Όμως σας ψήφισε και για να προλαβαίνετε καταστάσεις, να κάνετε τους ανθρώπους να αισθάνονται σιγουριά.

Επιτρέψτε μου και δύο τελευταίες παρεμβάσεις. Σχετικές με το κείμενο…

-Κάποτε το να είσαι μέλος της ΕΣΗΕΑ ήταν στόχος, όραμα, τίτλος τιμής. Και όταν τα καταφέραμε και πήραμε την ταυτότητα, αισθανόμασταν υπερηφάνεια. Όπως και ήταν ατιμωτικό να σε διαγράψει η Ένωση. Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να κάνει (κατά την ταπεινή μου άποψη) είναι να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της, να πλησιάσει τα νέα μέλη και να τους διδάξει την ιστορία και την αξία της. Κάπως έτσι ουδείς (ακόμα κι αν είναι τηλεοπτικός αστέρας στυλ Πορτοσάλτε) θα έχει την άνεση να μιλάει με τόσο απαξιωτικά σχόλια χωρίς να δει τον εαυτό του στον καθρέπτη.

-Κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, ότι η πρωτεύουσα της χώρας δεν είναι εκείνο το παιχνίδι στο Facebook που κάνεις διακόσμηση στο σπίτι και φυτεύεις μαρούλια στον κήπο. Είναι κάτι πολύ πιο σοβαρό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail