Τουρκία κι Αζερμπαϊτζάν επιδιώκουν να ενώσουν τον τουρκικό κόσμο με εμπορικό διάδρομο μέσω της Αρμενίας

Freepen.gr - Το Αζερμπαϊτζάν και η Τουρκία σχεδιάζουν να ενώσουν τον τουρκικό κόσμο ανοίγοντας εκ νέου έναν εμπορικό διάδρομο που θα συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με το θύλακα του Ναχτσιβάν μέσω της Αρμενίας, δήλωσε ο Αζέρος πρόεδρος, Ιλχάμ Αλίεφ.

«Τόσο η Τουρκία όσο και το Αζερμπαϊτζάν θα λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την υλοποίηση του Διαδρόμου Ζανγκεζούρ», δήλωσε ο Αλίεφ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μιλώντας μετά την τελετή του ανοίγματος του διεθνούς αεροδρομίου Fuzuli στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

«Μια μέρα, θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε (απευθείας) από το Ζανγκεζούρ στην Κωνσταντινούπολη, εδραιώνοντας τη θέση της περιοχής ως κόμβου διέλευσης και εφοδιαστικής», δήλωσε ο Ερντογάν στη συνέντευξη Τύπου.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει μπλοκάρει τις αποστολές υλικών τόσο προς την Αρμενία όσο και προς το Καραμπάχ από το 1989, ενώ η Αρμενία έχει επιβάλει αποκλεισμό στο Ναχτσιβάν.

Αυτή την εβδομάδα, ο Ερντογάν πραγματοποίησε μια τρίτη επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν μετά τον πόλεμο του περασμένου έτους ενώ τον Ιούνιο μαζί με τον Αλίεφ υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Σούσα, η οποία προέβλεπε επέκταση των πολιτικών, οικονομικών και αμυντικών δεσμών μεταξύ των χωρών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail