Όταν σεσημασμένοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και αστυνομικοί οδηγούνται σιδηροδέσμιοι στα δικαστήρια

wasi1370 / pixabay
Το σκηνικό της σημερινής Ελλάδας είναι σουρεαλιστικό. Εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και αστυνομικοί οδηγούνται σιδηροδέσμιοι στα δικαστήρια. Έχει πραγματικά μεγάλη σημασία να επισκέπτεται καθημερινά ο κόσμος την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. και να διαβάζει τα δελτία τύπου, τα οποία με τα χρόνια εξελίσσονται. Πχ κάποτε αναφέρονταν περισσότερα προσδιοριστικά στοιχεία για συλληφθέντες.

Του Στρατή Μαζίδη

Διαβάζοντας τις ανακοινώσεις θα διαπιστώσετε πως αρκετοί έχουν ξανασυλληφθεί στο παρελθόν. Πολλοί όχι μία φορά. Άλλοι πάλι βγαίνουν με άδεια και γίνονται καπνός. Έχει επίσης ενδιαφέρον να μιλήσετε με αστυνομικούς έξω στο δρόμο και να τους ρωτήσετε πως γίνεται να συλλαμβάνουν διαρκώς τα ίδια άτομα. 

Σε μια χώρα λοιπόν που σεσημασμένοι και διάφορα μπουμπούκια κυκλοφορούν ελεύθεροι να ληστεύουν αυτοκίνητα μεροκαματιάρηδων κ.ο.κ., οι αστυνομικοί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο (τι δόλο είχαν δηλαδή;), φορούν χειροπέδες και οδηγούνται στα δικαστήρια.

Η πλειοψηφία του κόσμου στέκεται στο πλευρό τους, ενώ, για να είμαστε ειλικρινείς, αυτοί δεν είναι πάντα δίπλα στην κοινωνία και τους νομοταγείς πολίτες. Πολλές φορές βρίσκεται απέναντι, πχ σε διαδηλώσεις.

Τραγικό ρόλο για άλλη μια φορά διαδραματίζουν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Είναι αυτοί που στήριξαν μνημόνια, στοχοποίησαν το λαό όταν ψήφισε ΟΧΙ, τον τρομοκρατούν με την πανδημία και τα τσιμπήματα και τώρα απορούν πως οι αστυνομικοί δεν είχαν προφητικό χάρισμα για να ξέρουν από πριν όλα όσα γνωστοποιήθηκαν μετά, την ώρα που η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο.

Την ίδια ώρα ο κ. Τζανακόπουλος ζητά το κράτος να αναλάβει την ευθύνη της οικογένειας του σεσημασμένου. Αίτημα που δεν έκανε σε άλλες περιπτώσεις. Η δε κυβέρνηση πελαγοδρομεί, ως συνήθως. Ξέρει μόνο από λουκέτα και υποχρεωτικότητες.

Μα τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτόν τον τόπο;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail