Σέρβοι και Κοσσοβάροι προσπαθούν να βρουν λύση μέσω Βρυξελλών

Freepen.gr - Ο επικεφαλής του σερβικού κυβερνητικού γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια, Πέταρ Πέτκοβιτς, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μια ομάδα εργασίας υπό την ηγεσία της ΕΕ που περιλάμβανε μέλη των αντιπροσωπειών του Βελιγραδίου και της Πρίστινα θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη την πρώτη της συνάντηση στις Βρυξέλλες για να συζητήσει την ελευθερία κινήσεων και το ζήτημα με τις πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων.

Είπε ότι δεν θα είναι μια συνάντηση των επικεφαλής διαπραγματευτών σε τεχνικό επίπεδο, αλλά μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων, όπως συμφωνήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, σημειώνει το σερβικό πρακτορείο tanjug.rs.

Το Βελιγράδι και η Πρίστινα θα έχουν από τέσσερις εμπειρογνώμονες στην ομάδα εργασίας, δήλωσε ο Πέτκοβιτς μετά από μια επίσκεψη στο Σέρβο Κοσόβου-Μετόχια, Σρέτκο Σοφρονίεβιτς, ο οποίος παραμένει νοσηλευόμενος στα επείγοντα στο Βελιγράδι, αφού τραυματίστηκε σοβαρά στην επιδρομή της περασμένης εβδομάδας από τις ειδικές αστυνομικές μονάδες της Πρίστινας.

"Θα ξεκινήσουμε με την πρώτη συνάντηση για να αναθεωρήσουμε όλα όσα χρειάζονται για τη λειτουργία της ομάδας εργασίας για να επιτευχθεί μια προτεινόμενη λύση που θα πρέπει στη συνέχεια να υιοθετηθεί σε υψηλό επίπεδο", δήλωσε ο Πέτκοβιτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail