Ο Ερντογάν αυξάνει το μισθό του παρά τις δεσμεύσεις του να καταπολεμήσει την σπατάλη

Freepen.gr - Ο μισθός του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αυξηθεί σε 100.750 λίρες (10.915 δολάρια) το 2022 ως μέρος της πρότασης προϋπολογισμού που υπέβαλε η κυβέρνηση του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), ανέφερε την Τρίτη η εφημερίδα Sözcü.

Μόνο η αύξηση των μισθών του Ερντογάν υπερβαίνει το τετραπλάσιο του κατώτατου μισθού στη χώρα.

Καθώς ο μισθός του Ερντογάν αυξάνεται από 9.500 δολάρια, ο Προεδρικός προϋπολογισμός θα μειωθεί στα 3,89 δισεκατομμύρια λίρες (420 εκατομμύρια δολάρια) από τα 4,39 δισεκατομμύρια του 2021.

Ο προϋπολογισμός για τη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet) θα συνεχίσει την ανοδική του τροχιά εάν εγκριθεί ο προϋπολογισμός, αυξανόμενος σταθερά από 16,1 δισεκατομμύρια λίρες το 2022 σε 18,6 δισεκατομμύρια λίρες το 2023 και 20,7 δισεκατομμύρια λίρες το 2024.

Το κορυφαίο θρησκευτικό σώμα στη συνταγματικά κοσμική χώρα έχει επικριθεί για την αυξανόμενη επιρροή του από τις κυβερνήσεις του Ερντογάν από το 2002.

Κατά τη διάρκεια των 18 ετών στην εξουσία του AKP, ο προϋπολογισμός της Diyanet τετραπλασιάστηκε, προκαλώντας κριτική ότι η οργάνωση χρησιμοποιείται από την ισλαμιστική κυβέρνηση ως όχημα για ήπια ισχύ.

Εν τω μεταξύ, η Προεδρική Διεύθυνση Επικοινωνιών του Ερντογάν θα δει αύξηση του προϋπολογισμού κατά 60%, φτάνοντας τις 680 εκατομμύρια λίρες (73 εκατομμύρια δολάρια), με το κόστος προσωπικού να φτάνει τις 121,8 εκατομμύρια λίρες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail