Σούκρι: Υπάρχει πρόοδος με την Τουρκία, ελπίζω να την αξιοποιήσουμε

πρακτορείο Ανατολή
Freepen.gr - Η Τουρκία και η Αίγυπτος σημειώνουν πρόοδο προς την εξομάλυνση των σχέσεών τους, δήλωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι.

"Το ζήτημα (ομαλοποίησης των σχέσεων) δεν έχει φτάσει ακόμη στο επόμενο βήμα, αλλά υπάρχει κάποια πρόοδος την οποία ελπίζουμε ότι θα αξιοποιήσουμε", δήλωσε ο Σούκρι σε συνέντευξή του στο τοπικό κανάλι MBC Egypt αργά την Παρασκευή, αναμεταδίδει η Daily Sabah.

Ο Σούκρι είπε ότι η περαιτέρω πρόοδος θα εξαρτηθεί από το βαθμό που και οι δύο χώρες θα τηρήσούν «τους κανόνες που διέπουν τις διμερείς σχέσεις, τη δέσμευση του κάθε μέρους να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του άλλου, την αρχή του σεβασμού και της αναγνώρισης της κρατικής κυριαρχίας και εντός πλαίσιο αναθεώρησης των πολιτικών που υιοθετήθηκαν σε περιφερειακό επίπεδο».

"Θα ανοίξουμε την πόρτα για περαιτέρω πρόοδο στις σχέσεις μας με την Τουρκία όταν είμαστε ικανοποιημένοι με τις λύσεις που παρουσιάζονται στα εκκρεμή μεταξύ μας ζητήματα", είπε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail