Ο Ερντογάν ηττήθηκε κατά κράτος από τους Κούρδους αντάρτες στο Ιράκ και τώρα απειλεί στη Συρία

Freepen.gr - Ο Μουράτ Καραγιλάν σχολίασε ότι η τουρκική κυβέρνηση είχε σχεδιάσει να κατακτήσει όλες τις περιοχές των ανταρτών το αργότερο μέχρι τον Ιούλιο στο ιρακινό Κουρδιστάν συμπληρώνοντας πως: «Αν είχε πετύχει θα μπορούσε να είχε ανακηρύξει τη νίκη και να είχε προγραμματίσει πρόωρες εκλογές για τον Νοέμβριο του 2021 όπως είχε προγραμματιστεί. Αυτός ήταν ο στόχος του».

Μέχρι τον Αύγουστο ο Ερντογάν δεν είχε πάρει απόφαση και εξακολουθούσε να προετοιμάζει το περιβάλλον για εκλογές. Όταν έγινε σαφές ότι δεν θα υπήρχε νίκη και ως αποτέλεσμα η κυβερνητική κρίση χειροτέρευε, ο αρχηγός του τουρκικού κράτους απέρριψε τις πρόωρες εκλογές. 

Ο Karayılan είπε:

«Αν μπορούσαν να μας είχαν διώξει από τις αμυντικές περιοχές της Medya, η διαδικασία εξόντωσης θα περιλάμβανε το κίνημά μας και το καθεστώς του θα είχε εδραιωθεί. Στο εσωτερικό, η βία και η καταστολή έχουν αυξηθεί ακόμη περισσότερο. Με τα νεοοθωμανικά τους όνειρα θα είχαν εφαρμόσει έναν κρατικό τρόμο εναντίον του πληθυσμού της περιοχής σε επικίνδυνα άκρα και θα είχαν έρθει πολύ σκοτεινοί καιροί. Αυτό θα σήμαινε την καταστροφή της κουρδικής κοινωνίας. Με την κατάληψη των περιοχών άμυνας της Medya, θα είχαν πρόσβαση στο Νότιο Κουρδιστάν όποτε ήθελαν. Ωστόσο, οι αντάρτες της ελευθερίας του Κουρδιστάν δεν τους άφησαν να περάσουν».

Επειδή το καθεστώς Ερντογάν δεν μπορεί να κηρύξει νίκη επί των ανταρτών, οι προγραμματισμένες νέες εκλογές στην Τουρκία αναβλήθηκαν και η Ροζάβα απειλείται με νέα εισβολή, είπε ο Μουράτ Καραγιλάν σε ραδιοφωνικό διάγγελμα προς τους αντάρτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail