Τούρκος αναλυτής: Aν η Τουρκία επιτεθεί σε Ελλάδα-Κύπρο, θα αντιμετωπίσει σκληρή αντίδραση από ΗΠΑ-Ρωσία

Για την ελληνοτουρκική κρίση, την πιθανότητα θερμού επεισοδίου μεταξύ των δύο χωρών αλλά και την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στο OPEN ο Τούρκος πολιτικός αναλυτής Εργκιούν Μπαμπαχάν.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Αν η Τουρκία προσπαθήσει να κάνει κάτι εναντίον της Ελλάδας ή της Κύπρου, θα έρθει αντιμέτωπη με την σκληρή αντίδραση των ΗΠΑ αλλά και της Ρωσίας. Η Ρωσία δε θέλει η Τουρκία να ενοχλήσει την Κύπρο.

Δεν υπάρχει χώρος για ελιγμούς. Μην ξεχνάτε ότι η Μέρκελ δεν είναι πια στην εξουσία, οπότε δεν υπάρχει πια η "μεγάλη αδερφή" που πάντα τον προστατεύει».

Σχετικά με την πιθανότητα θερμού επεισοδίου, ο Μπαμπαχάν εκτιμά πως ο Ερντογάν θέλει να προκαλεί κάνοντας μικρές κινήσεις και τονίζει πως ο Ακάρ γνωρίζει τον κίνδυνο αυτής της πολιτικής επιλογής, καθώς εκτός από εθνικιστής είναι και ρεαλιστής γνωρίζοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, η Τουρκία θα βρει όλες τις δυτικές δυνάμεις απέναντί της.

Αναφορικά με την υγεία του Ερντογάν αναφέρει την ύπαρξη ενός "τεράστιου νοσοκομείου" στο προεδρικό παλάτι και πως οπουδήποτε πηγαίνει τον ακολουθεί ένα επιτελείο γιατρών.


 

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail