Ανευθυνότητα για το νέο εφιάλτη στην Εύβοια: Πλημμύρα ο λαός… μπάνια στα Χανιά ο πρωθυπουργός!

Η κυβέρνηση είναι πολύ γρήγορη στο να αναθέτει έργα σε εργολάβους, άλλα πολύ αργή στο να προστατεύει τις περιουσίες των πολιτών.

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

ύβοια: Το εφιαλτικό σίριαλ καταστροφής της χώρας και απουσίας του επιτελικού κράτους συνεχίζεται, μαζί και το δράμα του Ελληνικού λαού.

Και πάντα οι ευθύνες μετατίθενται κάπου αλλού. Σε άλλες πλημμύρες έφταιγαν τα… «χιλιοστά βροχής».  Σε καταστροφικές πυρκαγιές έφταιγαν τα «6 μποφόρ» που τελικά ήταν… 2. Σε άλλες φάσεις έφταιγε η κλιματική αλλαγή. Άλλοτε έφταιγε ο παρατεταμένος καύσωνας. Σε χιονιάδες έφταιγε η «δύναμη της φύσης» που βύθισε δήμους ολόκληρους στο σκοτάδι. Σε σεισμούς, έφταιγε η… κακή δόμηση και ξεμπέρδεψαν με ένα «θα τα ξαναφτιάξουμε σωστά». Τα δοκίμασαν όλα για να δικαιολογήσουν την ανευθυνότητα τους. Εκτός από ένα, το τελευταίο και «καλύτερο».

Ο Γιάννης Οικονόμου το «τερμάτισε»

Με μία δίωρη μπόρα η πολύπαθη Εύβοια πνίγηκε (ξανά) και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είπε πως..: «Με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς». Μέχρι και στο θέλημα του Θεού απέδωσαν την εγκληματική ανεπάρκεια τους. Στη κατεξοχήν κυβέρνηση θεομπαιχτών, ξαφνικά θυμήθηκαν πως υπάρχει Θεός.

Πάνω από 200 σπίτια πλημμύρισαν στη Βόρεια Εύβοια και άλλα 30 στη Λάρισα, από την επέλαση της «Αθηνάς». Με τον Θεό όντως δεν μπορεί να τα βάλει κανείς, άλλα ο Θεός έχει δώσει μυαλό στον άνθρωπο, στους λαούς, στις κυβερνήσεις που εκλέγονται, για να προνοούν, να αποτρέπουν ή έστω να ελαχιστοποιούν τις ζημιές που προκαλεί μια φυσική καταστροφή.

Άφησαν τη Βόρεια Εύβοια στη τύχη της, χωρίς σοβαρό αντιπλημμυρικό σχέδιο, ενώ από τις φωτιές του καλοκαιριού όλοι οι εμπειρογνώμονες μιλούσαν για επιτακτική ανάγκη στοχευμένων έργων. Ακόμα και μετά τη καταστροφή βιβλικών διαστάσεων που έκαψε όλη τη Βόρεια Εύβοια (τότε που ο Χρυσοχοΐδης ήταν με τη μάνικα στο χέρι), το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν οι απευθείας αναθέσεις, οι ΑΠΕ, και διάφορες άλλες μπίζνες πάνω από τα αποκαΐδια. Και τα αποκαΐδια έγιναν λασποχείμαρροι.

Με μια κακοκαιρία μέτριας έντασης, καταστράφηκαν περιουσίες, υποδομές και οδικά δίκτυα.

Ο πρωθυπουργός κάνει εσωτερικό τουρισμό

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός έκανε το μπανάκι του το Σαββατοκύριακο στα Χανιά και λιαζόταν με ήσυχη συνείδηση, ενώ σήμερα πήγε να ποζάρει με ένα φτυάρι στο χέρι στο Κορωπί, για τα εγκαίνια ενός data center. Οι πολίτες της Εύβοιας έζησαν έναν εφιάλτη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει εσωτερικό τουρισμό. Όπως έκανε και μετά το σεισμό της Κρήτης που επισκέφθηκε τους σεισμόπληκτους για να… πιει ρακή και να μιλήσει για το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Τέτοια αλαζονεία και τέτοια απουσία από την πραγματικότητα, ξεπερνά τα όρια της φαντασίας.

Ο Πέτσας έβαλε το… κερασάκι για την Εύβοια

Και ο εμπαιγμός δεν έχει τελειωμό από τα κυβερνητικά στελέχη. Ο Στέλιος Πέτσας βγήκε χθες σε κανάλι αποφασισμένος να μας βγάλει όλους τρελούς, υποστηρίζοντας πως οι πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Αθηνά» στην Εύβοια, δεν σχετίζονται με τις πυρκαγιές του καλοκαιριού! Τι άλλο «μαργαριτάρι» θα ακούσουμε ως δικαιολογία για τα αδικαιολόγητα;

Η Εύβοια θα είναι μόνο η αρχή;

Το καλοκαίρι καιγόμαστε – τον χειμώνα πνιγόμαστε και δεν δείχνει να έχει τέλος αυτή η κατάσταση. Η κυβέρνηση φέρει εγκληματικές ευθύνες, γιατί πέρασαν δυο ολόκληροι μήνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της Εύβοιας και τα αντιδιαβρωτικά έργα βρίσκονται ακόμα σε αρχικό στάδιο. Στο να αναθέτουν στους μεγαλο – εργολάβους τα έργα είναι ταχύτατοι, αυτό πρέπει να το… αναγνωρίσουμε. Άλλα το θέμα είναι να αποπερατώνονται και έγκαιρα και σωστά, πράγμα που δεν έγινε στην Εύβοια.

Αυτή η κυβέρνηση φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να κάνει και να πει τα πάντα, εκτός από το να παραδεχθεί τα τρομακτικά λάθη της. Ο χειμώνας που καταφθάνει αναμένεται βαρύς και οι περιοχές που απανθρακώθηκαν το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα, είναι πάρα πολλές. Η καταστροφή της Εύβοιας από την καταιγίδα, είναι το πρώτο σήμα κινδύνου για όσα έρχονται. Πέρυσι στη κακοκαιρία «Θάλεια» στην Εύβοια σκοτωθήκαν 8 άνθρωποι και παρόλα αυτά, βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Αν η ανάλγητη κυβέρνηση συνεχίσει να λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας στα μέτρα προστασίας των πολιτών, αναμένεται να ξαναζήσουμε αυτό τον εφιάλτη και να θρηνήσουμε και πάλι ανθρώπινα θύματα…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail