Στην Ουάσιγκτων ο Δένδιας για το Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα μεταβεί στην Ουάσιγκτων στις 13-14 Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμετάσχει στον τρίτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας-ΗΠΑ. Αναμένεται επίσης να υπογράψει, μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό του Antony Blinken, τo Δεύτερο Τροποποιητικό Πρωτόκολλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, ο κ. Δένδιας θα συναντηθεί με τον Βουλευτή (Congressman) John Sarbanes, καθώς και με τον Γερουσιαστή Chris Van Hollen. 

Επιπλέον, θα έχει συνάντηση με τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ Yair Lapid, ο οποίος θα βρίσκεται επίσης στην Ουάσιγκτων. 

Θα παραβρεθεί σε δεξίωση με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.
Την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου θα μεταβεί στο State Department, όπου θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ. 

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. 

Οι δύο Υπουργοί θα εγκαινιάσουν, με εισαγωγικές παρεμβάσεις τους τον τρίτο γύρο του Στρατηγικού Διαλόγου.

Οι δηλώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν περίπου στις 16:45 ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθούν απευθείας από τον ιστότοπο του Αμερικανικού ΥΠΕΞ. 

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η υπογραφή του Δεύτερου Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας. 

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του Σεΐχη Abdullah bin Zayed Al Nahyan, ο οποίος θα βρίσκεται επίσης στην Ουάσιγκτων. 

Τέλος, θα συμμετάσχει σε εκδήλωση του Center for European Policy Analysis με θέμα το ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail