Πολιτική απεγκλωβισμού Τ/κ από τον ασφυκτικό κλοιό της Τουρκίας

Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ Τουρκία επιχειρεί να στριμώξει τους Τουρκοκύπριους. Να τους ασκήσει αφόρητες πιέσεις ώστε να μην αντιδρούν και να προσαρμόζονται στις υποδείξεις της.

Από: philenews.com

Να μην αμφισβητούν την κατοχή, την κατοχική δύναμη. Θέλουν και επιβάλλουν τον πλήρη έλεγχο στην κατεχόμενη περιοχή με στόχο τον έλεγχο ολόκληρου του νησιού, της περιοχής. Η ενέργεια των τουρκικών Αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο στον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο/συνδικαλιστή Αλί Κισμίρ δεν είναι η πρώτη περίπτωση. Ούτε προφανώς και η τελευταία. Ο Κισμίρ, ο οποίος αρθρογραφεί στην εφημερίδα Ozgur Gazete, είχε μεταβεί στην Κροατία μέσω Κωνσταντινούπολης και επιχείρησε να επιστρέψει στα κατεχόμενα πάλι μέσω της ίδιας οδού. Τον τοποθέτησαν στους «μη αποδεχτούς επιβάτες (Inadmissible Passengers)». Κι αυτό, όπως επισημάναμε, επαναλαμβάνεται συνεχώς, ειδικά τον τελευταίο καιρό. Όλοι θα θυμούνται τις διώξεις του δημοσιογράφου και αγωνιστή της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σενέρ Λεβέντ. Αλλά και όλων όσοι μέχρι στιγμής έχουν απελαθεί από την Τουρκία. Όσους δεν επιτράπηκε η είσοδος στην κατοχική Τουρκία.

ΟΠΩΣ αναμενόταν, προκλήθηκε σάλος στα κατεχόμενα από τα τελευταία γεγονότα. Ο μόνος ή σχεδόν ο μόνος που δικαιολόγησε την τουρκική ενέργεια είναι ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ. Ο εγκάθετος της Άγκυρας απαντώντας στις επικρίσεις του προέδρου του ΡΤΚ ανέφερε ότι είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο Ερχιουρμάν εκμεταλλεύεται πολιτικά το ότι δεν γίνονται δεχτοί στην Τουρκία εκείνοι που κατηγορούν την Τουρκία ότι είναι κατοχική δύναμη, λένε ότι δεν θέλουν την Τουρκία και προβαίνουν σε βαριές προσβολές προς τον Πρόεδρο και τις Αρχές της Τουρκίας. Και με αυτό ο κατοχικός ηγέτης δικαίωσε τον χαρακτηρισμό του ως εγκάθετου. Ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας των Τουρκοκυπρίων δασκάλων, Σενέρ Ελτσίλ, πάντως, έδωσε την καλύτερη περιγραφή για τα όσα διαδραματίζονται: «Οι αξιωματούχοι του ΑΚΡ θέλουν να ενεργούν με τους Τουρκοκύπριους μέσω μιας κοινωνικής δομής που δηλώνει υποταγή και όχι με αμοιβαία ίσες σχέσεις». Ο Ελτσίλ κάλεσε μεταξύ άλλων την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα να επέμβουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες.

ΓΙΑ την Τουρκία όλα αυτά δεν έχουν σημασία. Δεν τα λαμβάνει ποσώς υπόψη. Επιμένει να τροφοδοτεί την τουρκική κοινωνία με φανατισμό ενώ στα κατεχόμενα οι συνθήκες παραπέμπουν σε μια στυγνή κατοχή και δικτατορία. Λύση υπάρχει; Ασφαλώς. Και περνά μέσα από την απαλλαγή από την κατοχή και την απελευθέρωση της Κύπρου από την Τουρκία. Και όταν λέμε απαλλαγή από την κατοχική Τουρκία εννοούμε πλήρης, χωρίς ουρές και μακρές μεταβατικές διατάξεις παραμονής. Η λύση περνά μέσα από την Κυπριακή Δημοκρατία, το κοινό σπίτι όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών και Αρμενίων. Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι το όχημα που οδηγεί στο μέλλον, που δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με το παρελθόν. Είναι το κράτος-μέλος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που, παρόλο που πολεμήθηκε και υπονομεύθηκε, άντεξε καθώς χωρίς αυτό η χώρα θα βίωνε περισσότερες περιπέτειες. Η Κυπριακή Δημοκρατία, ιδιαίτερα τώρα, θα πρέπει να διαμορφώσει μια ολοκληρωμένη πολιτική για τους Τουρκοκύπριους για να τους απεγκλωβίσει από τον ασφυκτικό κλοιό της Τουρκίας με στόχο να λειτουργήσουν μέσα στο κοινό σπίτι, το κράτος μας. Την Κυπριακή Δημοκρατία.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail