Ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για ένταξη στη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Οκτώβριο

Παράταση ισχύος του Μηχανισμού έως 31 Δεκεμβρίου

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η διάρκεια ισχύος του Μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Οι επιχειρήσεις- εργοδότες μπορούν να ενταχθούν στον  Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2021,  εφόσον πληρούν τα απαραίτητα οικονομικά κριτήρια, τα οποία είναι τα ίδια με αυτά που ίσχυαν για την ένταξή τους κατά τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2021.

Σημειώνεται ότι για τους μήνες Οκτώβριο 2021 έως και Δεκέμβριο 2021 στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» εντάσσονται οι εργαζόμενοι που έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας πλήρους απασχόλησης κατά τις 31 Αυγούστου 2021.

Ειδικά οι επιχειρήσεις κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων, μπορούν να εντάξουν στη «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Οκτώβριο τους εποχικά εργαζομένους υποχρεωτικής επαναπρόσληψης, ανεξάρτητα από την ημερομηνία επαναπρόσληψής εντός του 2021.

Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων

Για τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ  2021 – Α΄ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ»  από επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2021 από την 1η έως την 31η Οκτωβρίου 2021.

Σε κάθε περίπτωση παραμένει η υποχρέωση γνωστοποίησης εκ των προτέρων κάθε αλλαγής ή τροποποίησης της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, για τον μήνα Οκτώβριο.

Για τον μήνα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 2021 – B΄ ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» για το Σεπτέμβριο 2021, από την 1η έως την 11ηΟκτωβρίου 2021.

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail