Τι δεν ομολογεί η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ αλλά γνωρίζει πολύ καλά η Τουρκία

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι άνθρωποι με συγκροτημένη σκέψη, που γνωρίζουν οικονομικά και έχουν κάποιες σπουδές πίσω τους, επιμένουν να πιστεύουν ότι στις διεθνείς σχέσεις τα λόγια έχουν την ίδια βαρύτητα με τις πράξεις. Δυστυχώς για όλους μας, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η ελληνική κυβέρνηση ανέχεται το ανελέητο bullying που μας ασκούν οι Τούρκοι επικαλούμενη διαρκώς το διεθνές δίκαιο και την οικοδόμηση διεθνών συμμαχιών (λόγια), τη στιγμή που είναι πασιφανές ότι ηττάται κατά κράτος επί του πεδίου (πράξεις). 

Από: capital.gr - Stirlitz

Η ελληνική πολιτική και οικονομική ελίτ έχει πειστεί εδώ και χρόνια ότι η Τουρκία είναι μία περιφερειακή υπερδύναμη την οποία είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουμε στρατιωτικά, και γι' αυτό συμπεριφέρεται απέναντί της φοβικά. Δεν το ομολογεί όμως δημοσίως, και προβάλλει κάθε φορά διάφορα γελοία επιχειρήματα στον ελληνικό λαό για να δικαιολογήσει τη στάση της. Οι Τούρκοι δεν είναι ηλίθιοι, έχουν καταλάβει πολύ καλά τι συμβαίνει. Δεν πιστεύουν πια ότι έχουμε τα κότσια να τους σταματήσουμε, και όσο περνά ο καιρός αποθρασύνονται περισσότερο. Τώρα πλέον δεν τους φτάνει η "γαλάζια πατρίδα" την οποία θεωρούν ήδη κερδισμένη, αλλά θέλουν και τα μεγάλα νησιά μας του Ανατολικού Αιγαίου. 

Όσο εμείς υποκύπτουμε στις καρπαζιές που μας ρίχνουν, τόσο αυτοί κλιμακώνουν τις διεκδικήσεις τους δοκιμάζοντας τα όριά μας. Βλέπουν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αντιδράσει δυναμικά απέναντί τους παρά μόνο (ίσως) σε περίπτωση που πατήσει τουρκικός στρατός σε κατοικημένο ελληνικό έδαφος. Σε κάθε άλλη περίπτωση είμαστε διατεθειμένοι να "κάνουμε πως κοιμόμαστε". 

Το πού μας οδηγεί αυτή η στάση νομίζω ότι είναι ηλίου φαεινότερο. Η αποτροπή μας έναντι της Τουρκίας έχει ουσιαστικά καταρρεύσει. Όσα όπλα και να έχουμε, οι Τούρκοι δεν μας φοβούνται πλέον διότι έχουν καταλάβει ότι μας λείπει η πολιτική βούληση να τα χρησιμοποιήσουμε. Όσοι δεν το βλέπουν αυτό, ή κάνουν πως δεν το βλέπουν, δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην πατρίδα μας.

Για παράδειγμα, θα αποτρέψει τις καθημερινές μαζικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας; Θα αποτρέψει τις υπερπτήσεις των νησιών μας από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη και drones; Θα αποτρέψει τον πλου των τουρκικών ερευνητικών σκαφών εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας; Θα αποτρέψει τους τραμπουκισμούς του τουρκικού λιμενικού σε βάρος των Ελλήνων ψαράδων; Θα αποτρέψει την αθρόα εισροή μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στα νησιά μας; Θα αποτρέψει τη βάναυση κακοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την καταπάτηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων; Ποια από όλες τις τουρκικές προκλήσεις που υφιστάμεθα τις τελευταίες πέντε δεκαετίες θα αποτρέψει η Ελλάδα με τα νέα όπλα που θα παραλάβει; 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail