Ελλάς σήμερα: Έθνος Ελλήνων ή κρατίδιο εκπαιδευόμενων κιοτήδων;

12019 / Pixabay
Ένα πρωί, πριν από κάμποσα χρόνια, μία ομάδα ψευτοσυνδικαλιστάδων μπούκαρε στο μικρό γραφείο του πατέρα μου. Η ομάδα είχε πάρει σβάρνα μικρά γραφεία και πέταγε έξω τους εργαζόμενους και τους ιδιοκτήτες. Στα μεγάλα, βέβαια, δεν πλησίαζαν. Παρά το ότι μας είχαν προειδοποιήσει, ο πατέρας όχι μόνο δε προέτρεψε να φύγουμε, αλλά άφησε και την πόρτα όπως ήταν. Ορθάνοιχτη. Τότε οι πόρτες έμεναν ανοιχτές.

Να τους, λοιπόν. «Το γραφείο κλείνει» του λέει ο «μάγκας» επικεφαλής. Ο πατέρας τον κοιτάει στα μάτια, εκνευρισμένος. «Ποιος είσαι συ, ρε, που θα μου πεις να κλείσω το γραφείο μου;», του απαντάει. Ο «μάγκας» επανέλαβε τη φράση του με πιο αυστηρό ύφος. Η απάντηση; «Αν έχεις τα @ρχίδι@, έλα να μου το πεις μόνος σου, όχι με 30 άτομα αγκαζέ». Ο πατέρας ήταν απόφοιτος του «κολεγίου» της Τρούμπας, την εποχή της δόξας της. Υπηρετώντας μία πενταετία ως εθελοντής λιμενικός, ήταν σε ομάδα που της είχε ανατεθεί η ευθύνη της περιοχής. Επιπλέον, δούλευε στο λιμάνι από πιτσιρικάς.

Την επίθεση από τον όχλο των «παλικαράδων» τη δέχτηκε τελικά ο 20χρονος τότε φοιτητής και παράλληλα εργαζόμενος γιος του. Γιατί κόλλησε στον τοίχο τον «μάγκα» επικεφαλής μόλις τον είδε να κινείται απειλητικά προς τον πατέρα του. Εκ πρώτης όψεως δεν του φαινόταν, αλλά είχε προλάβει να βαπτιστεί στα απομεινάρια της «Τρούμπας» και να ριχτεί από τον μπαμπάκα του στα νερά του λιμανιού από νεαρή ηλικία. Μία εποχή που οι συμφωνίες συνάπτονταν με τον λόγο και μόνο. Τα χαρτιά ήταν για την τουαλέτα. Όσο για τον επικεφαλής, η ψευτομαγκιά τού χάρισε αργότερα μία θέση υποψηφίου για τα βουλευτικά έδρανα.

Όμως, η πάροδος των ετών με εξουθένωσε ψυχικά. Ορισμένες φορές θεωρούσα πως έβλεπα μία αδικία ή κάτι που ήταν λάθος, αλλά δεν έκανα κάτι. Άλλες φορές ανεχόμουν συμπεριφορές ενώ δεν τις γούσταρα. Ένιωθα άσκοπο το να αντιδράσω. Αλλά κάποια στιγμή αισθάνθηκα να πνίγομαι. Είχα όμως στερέψει από δύναμη. Ακριβέστερα, δεν έβρισκα νόημα να βάλω δύναμη. Έπρεπε να πάρω λοιπόν μία συνειδητή απόφαση: Αν έχω τελειώσει. Αλλά η παραπάνω ανάμνηση μου υπενθύμισε τις αντοχές μου στο «ξύλο» και την μη ανοχή μου στην αδικία.

Σήμερα, όποιος τολμά να εκφέρει μία άποψη διαφορετική από εκείνη του μαγκιά-κλανιά πολιτικό-επιστημονικού κατεστημένου τρώει απίστευτο λεκτικό ξύλο. Ένα κατεστημένο που τόσα χρόνια δεν κάνει άλλη δουλειά από το να μας δουλεύει και να μας πουλάει.

Πριν χρόνια, οι και τότε «ανιδιοτελείς» «ειδικοί» μας έταξαν θωράκιση της οικονομίας μας με το ισχυρό νόμισμα του ευρώ. Αλλά χρεοκοπήσαμε. Γιατί; Μας το είπαν κατάμουτρα. «Μαζί τα φάγαμε». Όπως είχε δε εξηγήσει και το «πρότυπο» επιστημονικής ηθικής Ηλίας Μόσιαλος, το σπίτι του ο Έλληνας το έκανε με δανεικά Γερμανών φορολογουμένων.

Κι όμως, αυτούς τους τύπους με τα σωρηδόν ψέματα, τις ανήκουστες προσβολές και τα ξεπουλήματα τις εθνικής μας περιουσίας, συνεχίζουμε να τους εμπιστευόμαστε. Για να μην πω ότι τους καμαρώνουμε κιόλας.

Μόλις όμως, οι απέναντι στον ομοεθνή τους Έλληνα ψευτοτσαμπουκαλήδες, ακούνε Τουρκία τραβάνε το καζανάκι. Όχι ένταση, διάλογο, φωνάζουν. Αλλά με τον διάλογο που κάνουν, τα τουρκικά ερευνητικά πλοία σουλατσάρουν ανενόχλητα μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου και μέσα στο κεντρικό Αιγαίο. Πρόσφατα δε, τουρκική φρεγάτα έφτασε στα 2,5 ν.μ. από την Κρήτη, περιορίζοντας την πλεύση σε ερευνητικό σκάφος μισθωμένο από την Ελλάδα. Τουρκικά αλιευτικά πλέουν μέχρι και 600 μέτρα από τα Κύθηρα. Άλλα δε έφτασαν ανατολικά του Αγίου Όρους και οι μάγκες της καλτσοδέτας απαγορεύουν στα ελληνικά αλιευτικά να πλησιάσουν στο ίδιο σημείο.

Μετά θέτουν το ψεύτικο δίλημμα, μα τι θέλετε πόλεμο με ένα «θηρίο»; Ένα «θηρίο» που αποκρύπτουν πως διαθέτει 450 χιλιάδες φυγόστρατους (σύμφωνα με τη φετινή Ετήσια Έκθεση του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών). Μία «φίλη» Τουρκία που κάθε χρόνο διεξάγει αποβατικές ασκήσεις για την κατάληψη ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

Ενώ λοιπόν, η ενδοτική στάση χαρίζει στους Τούρκους όλο και περισσότερο ελληνικό θαλάσσιο χώρο, αλλά και τους τσιγκλάει για πολεμική ενέργεια εναντίον μας, καθώς τους κάνει να πιστεύουν ότι είμαστε κιοτήδες, όποιος εκφράζει προβληματισμό το διεφθαρμένο πολιτικό-επιστημονικό-δημοσιογραφικό σύστημα τον χαρακτηρίζει ακραίο, επικίνδυνο και φασίστα.

Η σημερινή κυβέρνηση πουλάει ανδρισμό με ξένα, μαλακά γαλλικά καρύδια, ενώ παράλληλα κλείνει το μάτι στον Ερντογάν για παράδοση του Αιγαίου. Το συνθηματικό είναι οι υποχωρητικές συμφωνίες με την Ιταλία και την Αίγυπτο. Μειωμένα κυριαρχικά δικαιώματα για τους Οθωνούς, τις Στροφάδες, τα Διαπόντια νησιά, την Κρήτη, μόνο 20% για την Κάρπαθο, μηδέν για τα νησιά Χρυσή και Κουφονήσι νότια της Κρήτης. Οι δε Γάλλοι δεν έχουν σταθεί ούτε καν διπλωματικά δίπλα μας στην παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από τους Τούρκους. Τόσο εντός της Ε.Ε., όσο και εντός του ΟΗΕ ή του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, είναι τόσο άντρες που τον Ιούνιο του 2020, όταν τουρκική φρεγάτα «λόκαρε» γαλλική έξω από τη Λιβύη, οι Γάλλοι αποχώρησαν. Αυτούς μας πλασάρουν ότι θα μας προασπίσουν.

Εδώ και μήνες οι λάτρεις του καμπινέ μας έχουν φάει τα αφτιά πως μόνο ο καθολικός εμβολιασμός θα μας σώσει από τον κορωνοϊό. Ενώ διακεκριμένοι επιστήμονες εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για την υποχρεωτικότητα, την επέκτασή του σε όλες τις ηλικίες και την τρίτη δόση, οι δηλώσεις τους θάβονται και οι ίδιοι λοιδορούνται. Επιστημονικά μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής του Εθνικού Φαρμακευτικού Οργανισμού (FDA) των ΗΠΑ εκφράζουν ανάλογες ανησυχίες, μα οι απόψεις τους κουκουλώνονται (διάβασε τη σημείωση).

Παράλληλα, ο συρφετός της κωλοτούμπας από δημοσιογραφίσκους, πολιτικούς και «ειδικούς» υποβαθμίζει τις τρανταχτές και κρίσιμες ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού, νοσηλευτικών κλινών, ιατρικού εξοπλισμού, νοσοκομείων, σωστής επιδημιολογικής επιτήρησης, οικογενειακών γιατρών, θεραπειών μονοκλωνικών αντισωμάτων, σχολικών αιθουσών, μέσων μαζικής μεταφοράς, αλλά και της νόσησης και της διάδοσης της νόσου και από τους εμβολιασμένους, καθώς και τις παρενέργειες και τους ξαφνικούς θανάτους μετά από εμβολιασμό, όπως και τους θανάτους εμβολιασμένων από κορωνοϊό. Κατά τα άλλα, όλοι τους κόπτονται για τη δημόσια υγεία.

Πρόκειται για εκείνους που άμεσα (ΣΥΡΙΖΑ και τα τσιράκια του) ή έμμεσα (ΝΔ, ΚΙΝΑΛΟΠΑΣΟΚ και τα τσιράκια τους) υποστήριξαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, της μακεδονικής ιθαγένειας (οι Σκοπιανοί μιλάνε για εθνότητα) και της μακεδονικής γλώσσας στους Σλάβους του κρατιδίου των Σκοπίων. Προβάλλοντας χωρίς ίχνος ντροπής, τη συμφωνία των Πρεσπών ως «ιστορική», ακόμα και σήμερα. Αυτούς που αναίσχυντα αποκαλούν το κρατίδιο Βxxxx Μακεδονία.

Παρόλα αυτά, σε ένα μέρος της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζει να επικρατεί μία πρωτόγνωρη εθελοτυφλία. Λιγοστοί από όσους ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛΟΠΑΣΟΚ και τις ουρές τους, έχουν τα αμύγδαλα να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος επιλογή. Γιατί, όποιος το κάνει έχει το σθένος να ομολογεί το μερίδιο της ευθύνης του στην κατρακύλα της πατρίδας μας.

Οι περισσότεροι συνεχίζουν να χαϊδεύονται πιστεύοντας πως θα μας σώσει το υπάρχον κατεστημένο του βόθρου. Ότι τους πλασάρει το καταπίνουν αμάσητο. Μάλιστα υπάρχουν ορισμένοι που έχουν το θράσος να κουνάνε το δάκτυλο και να βρίζουν και από πάνω, όσους αρνήθηκαν και αρνούνται να γλείψουν τα πολιτικά τους σούργελα. Η πλάνη και τα ψέματα πάνε σύννεφο, αλλά γνωματεύουν πως για ό,τι κακό συμβαίνει στην Ελλάδα οφείλεται σε όσους δε συμφωνούν και δε γουστάρουν τη γραμμή της βρόμικης ελίτ. Όχι οι ίδιοι που συνεχίζουν να την υπηρετούν.

Αλλά σήμερα, ο καθένας μας έχει τη δυνατότητα να χαριεντίζεται, επειδή πριν από 200 χρόνια οι πρόγονοί του αγνόησαν τις και τότε «συνετές» απόψεις του προσκυνημένου κατεστημένου. Γιατί ουδέποτε το κατεστημένο ενδιαφέρθηκε για το έθνος. Μόνο για την πάρτη του. Λησμονήσαμε λοιπόν, τους προπαππούδες μας που δεν ανέχτηκαν άλλο την αδικία, δε φοβήθηκαν να φάνε ξύλο και σήκωσαν κεφάλι.

Αλλά εμείς, οι προύχοντες του αίματός των προγόνων μας, ξεμείναμε από φιλότιμο και παντελόνια. Πόσοι άλλωστε επισκεπτόμαστε τους τάφους μας για να τους ανάψουμε το καντήλι τους.

Μάγκας δεν είναι όποιος κάνει το βαρύ πεπόνι σε σωματικά πιο αδύναμους ή με τις πλάτες ενός όχλου ή ενός κατεστημένου. Πόσο μάλιστα εκείνος που γλύφει μια νομενκλατούρα ή χαφιεδίζει για χάρη της. Αλλά αυτός που δε λογαριάζει αν θα τις φάει επειδή θα αντιδράσει όταν συναντήσει αδικία ή θα εκφράσει μία μη αρεστή άποψη στους πολλούς ή στους «δυνατούς».

Ας διαβάσουμε τι είχε γράψει ένας αληθινός πατριώτης, ο Στρατής Μυριβήλης, την εποχή του Βόρειο Ηπειρωτικού έπους των ΕΛΛΗΝΩΝ προγόνων μας, τον Ιανουάριο του 1941, ως πολεμικός ανταποκριτής στην εφημερίδα Ακρόπολη. Τότε που δεν κιότεψαν απέναντι στις πανίσχυρες φασιστικές δυνάμεις του ανίκητου μέχρι εκείνη τη στιγμή «Άξονα».

«Σήμερα για να είναι κανένας στο ύψος της Ελλάδας, δεν μπορεί νάναι έξω από το φοβερό κύκλο της φωτιάς, που καίγει την καρδιά της. Σήμερα είναι κανένας Έλληνας ή παλιάνθρωπος. Δυστυχώς δεν υπάρχει μέση κατάσταση.

Παλιάνθρωπος δε δεν είναι μόνο όποιος έχει την αθλιότητα στις σημερινές περιστάσεις να φλυαρεί αστόχαστα, να μαζεύει τα λεφτά του, να κάνει κριτική, ή να σκορπίζει γύρω τα σταγονίδια της ανανδρίας του σα μικρόβια αμφιβολίας και απιστίας. Υπάρχει ενεργητική παλιανθρωπιά, υπάρχει και παθητική παλιανθρωπιά.

Παλιάνθρωπος είναι και εκείνος που ζει στην Ελλάδα, προστατεύεται η ύπαρξή του από την Ελλάδα και δεν προσφέρει τίποτα για την Ελλάδα, που πολεμά τον υπέρ πάντων αγώνα της.»

Γιατί στόνομα του λαού αυτού μιλάμε, όσοι κάνουμε ιδέες. Αλλά και γιατί όλοι μας, σοφοί και άσοφοι, φτωχοί και πλούσιοι, αστοί και καλλιτέχνες και διανοούμενοι, αυτή τη στιγμή, ότι έχουμε και θεωρούμε για δικό μας, για χαρά και για δικαίωση της ζωής μας, τη σοφία μας, την οικογένειά μας, το ταλέντο μας, την περιουσία μας, την υγεία μας, τον έρωτά μας, την ασφάλειά μας, τη λεφτεριά μας και την αξιοπρέπειά μας, όλα, τάχουμε ακόμα δικά μας και τα χαιρόμαστε μόνο και μόνο, γιατί ο Ελληνικός λαός είναι τέτοιος που τον είδαμε να είναι, πολεμά έτσι που τον είδαμε να πολεμά, είναι υπέροχος όσο κανένας μας δεν ήξαιρε πόσο είναι υπέροχος. Χρειαζότανε μια τέτοια ηφαιστειακή έκρηξι για να γνωρίσουμε το λαό μας.»

Αλήθεια, πόση Ελλάδα έχει απομείνει μέσα μας; Υπάρχει άραγε το υπόβαθρο για μία παρόμοια ηφαιστειακή έκρηξη καρδιάς από το σημερινό γένος των Ελλήνων απέναντι στην παλιανθρωπιά του «ισχυρού» κατεστημένου που το ξεσκίζει;

Πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει.


«Ἐν οἷς ἐπισυναχθεισῶν τῶν μυριάδων τοῦ ὄχλου ὡς καταπατεῖν ἀλλήλους, ἤρξατο λέγειν πρὸς τοὺς μαθητὰς αὐτοῦ πρῶτον· προσέχετε ἑαυτοῖς ἀπὸ τῆς ζύμης τῶν Φαρισαίων, ἥτις ἐστὶν ὑπόκρισις. οὐδὲν δὲ συγκεκαλυμμένον ἐστὶν ὃ οὐκ ἀποκαλυφθήσεται, καὶ κρυπτὸν ὃ οὐ γνωσθήσεται·

Λέγω δὲ ὑμῖν τοῖς φίλοις μου· μὴ φοβηθῆτε ἀπὸ τῶν ἀποκτεινόντων τὸ σῶμα, καὶ μετὰ ταῦτα μὴ ἐχόντων περισσότερόν τι ποιῆσαι. ὑποδείξω δὲ ὑμῖν τίνα φοβηθῆτε· φοβήθητε τὸν μετὰ τὸ ἀποκτεῖναι ἔχοντα ἐξουσίαν ἐμβαλεῖν εἰς τὴν γέενναν· ναί, λέγω ὑμῖν, τοῦτον φοβήθητε.»

(Κατά Λουκάν 12, 1-2 & 4-5) Ο Ιησούς ομιλεί προς τους μαθητές του.



Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας, 1 Οκτωβρίου 2021

www.eksadaktylos.gr


Σημείωση:

I don’t think a booster dose is going to significantly contribute to controlling the pandemic,” Dr. Cody Meissner, director of pediatric infectious disease at Tufts Medical Center and a committee member, said during Friday’s meeting.

I suspect that many of us are heading toward the suggestion that we can confine vaccination at this point,” said Dr. Eric Rubin, adjunct professor of the department of immunology and infectious diseases at the Harvard T.H. Chan School of Public Health.

I have a serious concern about myocarditis and young people, if it’s related to the immune response,” Dr. James Hildreth, CEO of Meharry Medical College and a temporary voting member of the committee. “And the booster shots induce a very strong response in those in those individuals.”

Μετάφραση:

"Δεν νομίζω ότι μια αναμνηστική δόση θα συμβάλει σημαντικά στον έλεγχο της πανδημίας", δήλωσε ο Δρ Cody Meissner, διευθυντής παιδιατρικής μολυσματικής νόσου στο Ιατρικό Κέντρο Tufts και μέλος της επιτροπής, κατά τη συνάντηση της Παρασκευής.

«Υποψιάζομαι ότι πολλοί από εμάς κατευθυνόμαστε προς την πρόταση ότι μπορούμε να περιορίσουμε τον εμβολιασμό σε αυτό το σημείο», δήλωσε ο Δρ Έρικ Ρούμπιν, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος ανοσολογίας και μολυσματικών ασθενειών στο Harvard T.H. Σχολή Δημόσιας Υγείας Chan.

"Έχω μια σοβαρή ανησυχία για τη μυοκαρδίτιδα και τους νέους, εάν σχετίζεται με την ανοσολογική αντίδραση", δήλωσε ο Δρ James Hildreth, Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κολλεγίου Meharry και προσωρινό μέλος της επιτροπής με δικαίωμα ψήφου. «Και οι ενισχυτικές λήψεις προκαλούν μια πολύ ισχυρή αντίδραση σε αυτούς τους ανθρώπους».

Πηγή: https://www.marketwatch.com/story/fda-committee-votes-against-approving-biontech-and-pfizers-covid-19-booster-11631908000


Άλλες πηγές:

https://radiomax.gr/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%ad%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b3%ce%bc%ce%ae/

https://www.youtube.com/watch?v=eMZ3t2NQt30

https://www.reader.gr/koinonia/385664/apokalypsi-reader-anenohlitoi-kai-me-elliniko-nomo-oi-toyrkoi-psarades-sta-ellinika

https://www.militaire.gr/quot-den-xero-den-apanto-quot-kai-oi-epikindynes-pseydaisthiseis-sta-ellinotoyrkika/

https://www.sigmalive.com/news/international/840401/ekthesi-kksm-ti-deixnei-i-sygkrisi-stratiotikon-ikanotiton-elladastourkias?fbclid=IwAR2Fpg5YRmSo8iouJS4_pKzR9cxcn0htSXldCEIX2RTy7ZTcHrskiomow3U

https://www.capital.gr/diethni/3347230/tourkiki-askisi-galazia-patrida-sxedio-apobasis-se-nisi-tou-aigaiou

https://www.militaire.gr/i-toyrkia-apanta-me-fotografies-apo-askisi-apovasis-stis-ellinikes-askiseis-sto-aigaio/

https://iskra.gr/%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%AF/

https://www.sigmalive.com/news/dimosia-igeia/839695/dr-ioannidis-o-koronoios-den-tha-eksafanistei-daimonopoioun-ta-emvolia-vid?fbclid=IwAR3YAve368Ze1o3lxNymav9alc022kGfkLTMRtDmvMMyx2lBGbeXqt4XScY

https://www.megatv.com/2021/08/24/giannis-ioannidis-20-000-nekroi-nekroi-mexri-tin-anoiksi-to-emvolio-den-tha-stamatisei-apo-mono-tou-tin-pandimia/

http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/KD/03.%20Louk.htm

https://www.militaire.gr/i-plasmatiki-ellino-aigyptiaki-symfonia-odigei-se-syrriknosi-tin-ellada-kai-tin-kypro-stin-katastrofi/

https://www.militaire.gr/giati-i-symfonia-elladas-italias-gia-tis-thalassies-zones-den-tha-mas-vgei-se-kalo/

https://slpress.gr/diethni/lokaran-galliki-fregata-o-erntogan-ta-paizei-ola-sti-livyi/

https://www.militaire.gr/ellinogalliki-symfonia-o-i-mazis-grafei-gia-ta-syn-ta-plin-kai-i-quot-dimioyrgiki-asafeia-quot/

https://www.militaire.gr/ellinogalliki-symfonia-paspartoy/

https://slpress.gr/ethnika/to-epeisodio-me-to-nautical-geo-krikos-toy-yvridikoy-polemoy-kata-tis-elladas/

http://www.freepen.gr/2021/09/25.html

https://www.militaire.gr/sta-2-5-milia-apo-tis-aktes-tis-kritis-toyrkiki-fregata/

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail