«Η Συριακή Αεράμυνα κατέρριψε οκτώ από τους δώδεκα ισραηλινούς πυραύλους»

Freepen.gr - Οι Συριακές Αραβικές Αεροπορικές Άμυνες αναχαίτισαν οκτώ από τους 12 πύραυλους που εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά μαχητικά κατά την πρόσφατη επίθεση στην αεροπορική βάση Τ-4 στην κεντρική Συρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 9 Οκτωβρίου ο Βαντίμ Κούλιτ, αναπληρωτής επικεφαλής του Ρωσικού Κέντρου Συμφιλίωσης στη Συρία σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Στις 8 Οκτωβρίου στις 21.33, εισερχόμενα στον εναέριο χώρο της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας κοντά στο Al-Tanf, έξι τακτικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας εκτόξευσαν 12 κατευθυνόμενους πυραύλους κατά της αεροπορικής βάσης T-4 [Tifor] στην επαρχία Χομς» ρίπε ο Κούλιτ. «Οι δυνάμεις της συριακής αεροπορικής άμυνας που ήταν στη βάρδια ... κατέστρεψαν οκτώ πυραύλους με το ρωσικής κατασκευής σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος Pantsir».

Ο Κούλιτ επιβεβαίωσε ότι έξι Σύροι στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση. Ο Ρώσος αξιωματικός αποκάλυψε επίσης πως η αεροπορική βάση υπέστη «μικρές ζημιές».

Οι δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν ότι οι πύραυλοι που κατάφεραν να φτάσουν στην αεροπορική βάση T-4 χτύπησαν μια δομή που βρίσκεται στο τέλος του κύριου διαδρόμου, καθώς και αυτό που φαίνεται να είναι χώρος αεράμυνας που βρίσκεται στα νότια της βάσης.

Στόχος της ισραηλινής επίθεσης μπορεί να ήταν ιρανικά όπλα ή στρατιωτικός εξοπλισμός που αναπτύχθηκαν πρόσφατα στην αεροπορική βάση Τ-4.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail