Η Κίνα παρουσιάζει μαχητικό πολλαπλών ρόλων έκτης γενιάς

Freepen.gr - Η Κίνα παρουσίασε το υποψήφιο μαχητικό αεροσκάφος έκτης γενιάς στη διεθνή αεροπορική έκθεση στο Zhuhai.

Προς το παρόν, η Κίνα έχει δείξει απλώς την εμφάνιση του μαχητικού αεροσκάφους έκτης γενιάς που αναπτύχθηκε από την Aviation Industry Corporation of China (AVIC).

Κρίνοντας από τις εικόνες, το μαχητικό θα κατασκευαστεί με τη χρήση της τεχνολογίας stealth και θα έχει δύο κινητήρες.

Σύμφωνα με Κινέζους ειδικούς, πρόκειται για πλατφόρμα πτήσης πολλαπλών ρόλων, η οποία δεν μπορεί απλά να αναφερθεί ως μαχητικό αεροσκάφος. Πρόκειται για ένα πολυλειτουργικό όχημα που θα συνδυάζει τις λειτουργίες όχι μόνο ενός μαχητικού, αλλά και ενός βομβαρδιστικού και αεροσκάφους επίθεσης.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της εταιρείας Aviation Industry Corporation of China, για αρχή, σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια επανδρωμένη έκδοση του αεροσκάφους με ενσωματωμένα στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης. Ωστόσο, στο μέλλον, τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένα, πράγμα που συνεπάγεται όχι μόνο τον έλεγχο της επιλογής των όπλων για να χτυπήσει εχθρικούς στόχους, αλλά και επιθέσεις σε καταστροφικές αεροπορικές επιδρομές.

Οι εικόνες που παρουσιάζουν οι Κινέζοι σχεδιαστές αεροσκαφών δείχνουν ότι το μαχητικό είναι εξοπλισμένο με επίπεδα ακροφύσια για τη μείωση της υπογραφής ραντάρ, και ο σχεδιασμός των εισαγωγών αέρα και η θέση των ακροφυσίων υποδηλώνει ότι το νέο αεροσκάφος θα έχει δύο κινητήρες.

Το κεντρικό τμήμα της ατράκτου των κινεζικών αεροσκαφών έκτης γενιάς φιλοξενεί το διαμέρισμα πυρομαχικών. Το τζετ θα φέρει υπερηχητικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, ανέφεραν οι προγραμματιστές. Δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη λεπτομέρειες για τον κινητήρα του αεροσκάφους.


 * πληροφορίες από pravda / Dmitry Sudakov

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail