Ο Τσαβούσογλου απείλησε με παραίτηση τον Ερντογάν!

Freepen.gr - Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απείλησε να παραιτηθεί αφού ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε να καταστήσει «persona non grata» 10 δυτικούς πρεσβευτές που ζήτησαν την απελευθέρωση του φυλακισμένου φιλάνθρωπου Οσμάν Καβάλα, μετέδωσε η τουρκική έκδοση Deutsche Welle.

Ο Τσαβούσογλου, ο οποίος βρισκόταν στη Νότια Κορέα όταν ο Ερντογάν έκανε τη δήλωση το Σάββατο, τον προέτρεψε να καθυστερήσει την απόφαση μέχρι τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου τη Δευτέρα, οπότε θα έχουν χρόνο να μιλήσουν πρόσωπο με πρόσωπο, ανέφερε η δημοσιογράφος της Deutsche Welle, Hilal Köylü στο δημοσίευμα.

«Εάν οι πρεσβευτές κηρυχθούν persona non grata, θα αναγκαστώ να φύγω από το υπουργείο», είπε ο Τσαβούσογλου στον Ερντογάν. Ο πρόεδρος απάντησε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δεν αναφέρει πώς ελήφθησαν οι πληροφορίες.

Μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν παρενέβησαν, προειδοποιώντας για τον αντίκτυπο της απόφασης στους διπλωματικούς δεσμούς με τις χώρες, στις οποίες περιλαμβάνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Γαλλία και ο Καναδάς. Αναζήτησαν μια συμβιβαστική φόρμουλα, μετά την οποία η προεδρία και το υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησαν να πείσουν τις ενδιαφερόμενες πρεσβείες ότι να μην παρέμβουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας, ανέφερε η Deutsche Welle.

Ο Fahrettin Altun, διευθυντής επικοινωνίας του Ερντογάν, είπε ότι η δημοσίευση της Deutche Welle ήταν κατασκευασμένη.

«Αν το κίνητρό σας ήταν να κάνετε ρεπορτάζ, θα ανακαλούσατε αυτή τη λεγόμενη είδηση ​​και θα ζητούσατε συγγνώμη», είπε ο Αλτούν στο Twitter. Δεν κάνετε μόνο «fake news», δηλητηριάζετε και τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας».

Η Köylü έχει πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας ως διπλωματική συντάκτρια σε κορυφαία μέσα στην Τουρκία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail