Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) δείχνουν τις δυνατότητές τους

Κάποιοι έσπευσαν να μειώσουν το χτύπημα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Όταν κάνει κάτι τέτοιο δείχνεις να υποτιμάς τις δυνατότητες του σημαντικότερου σου αντιπάλου. Και αυτό μόνον σε κακό μπορεί να σου βγει.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Από την Τετάρτη το βράδυ που μαθεύτηκε το περιστατικό- που έγινε στις 7/10 δλδ το μάθαμε 15 μέρες μετά - μέχρι και πριν από λίγο μια ομάδα ατόμων προσπαθήσαμε να μάθουμε  τι ακριβώς έχει γίνει. Όταν στην έρευνα σου για κάτι που έχει κάνει τόσο ντόρο βρίσκεις τοίχο αυτόματα σε βάζει σε υποψίες.

Η ΜΙΤ δεν εξάρθρωσε απλά ένα δίκτυο 15 πρακτόρων των καλύτερων μυστικών υπηρεσιών στον κόσμο, της Ισραηλινής Μοσάντ.

Ξεσκέπασε το μεγαλύτερο (αν όχι και όλο) τον πυρήνα πρακτόρων των Ισραηλινών όχι μόνον στην Τουρκία αλλά και σε άλλες χώρες. Κυρίως όμως χτύπησε στο πιο σημαντικό σημείο. Στους στρατολόγους αλλά και στην επόμενη γενιά πρακτόρων που θα δρούσαν μέσα στην Τουρκία.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Μοσάντ που δέχεται τόσο ισχυρό πλήγμα.

Είναι σημαντικό χτύπημα για τρεις λόγους. Εκτός από τους στρατολόγους, βρέθηκαν και όλοι όσοι ήταν να ενταχθούν στην στρατιωτική βιομηχανία της Τουρκίας. Δηλαδή και η παρούσα αλλά και η επόμενη γενιά κατασκόπων.

Αυτό από μόνο του είναι μια μεγάλη επιτυχία.

Όμως η ΜΙΤ τις τελευταίες ημέρες  στα ζητήματα της αντικατασκοπίας (δλδ να βρει τους κατασκόπους που δραστηριοποιούνται) έχει κάνει δύο εξίσου μεγάλα χτυπήματα. Το πρώτο έγινε μόλις προχθές την Πέμπτη όπου εξάρθρωσε ένα δίκτυο Ρώσων κατασκόπων  (που σκόπευαν να χτυπήσουν Τσετσένους ισλαμιστές που βρίσκονται από την προστασία της Τουρκίας) και ένα μικρό δίκτυο Ιρανών κατασκόπων που είχαν σκοπό να κάνουν απαγωγές στρατιωτών στη συνοριακή γραμμή πλησίον της λίμνης Βάν.

Υπάρχει η πληροφορία που θέλει η ΜΙΤ να έχει καταφέρει να εντοπίσει τις πληρωμές με κρυπτονομίσματα και τις κωδικοποιημένες μεταφορές μέσω ψηφιακών ανταλλακτηρίων, παρακολουθώντας τη διαδρομή του χρήματος από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Εφόσον ισχύει αυτό θα είναι οι πρώτες μυστικές υπηρεσίες στον κόσμο που κατάφεραν να βρουν άκρη στο πως λειτουργεί η αλυσίδα των κρύπτο και να βρουν τις άκρες της. Και εκτός από την αποκρυπτογράφηση επαλήθευσαν τα στοιχεία  με φυσικές παρακολουθήσεις. Προσωπικά για αυτήν την πληροφορία κρατάω μικρό καλάθι όμως από τη στιγμή που υπάρχει οφείλω να σας την αναφέρω.

Πάντως τα τρία αυτά χτυπήματα έχουν προκαλέσει πολλές ανησυχίες...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail