Πυρηνικό υποβρύχιο των ΗΠΑ υπέστη ζημιά από πρόσκρουση σε "άγνωστο αντικείμενο" στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

USS Connecticut (SSN 22) - Lt. Mack Jamieson, US Navy via AFP
Freepen.gr - Ένα αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο υπέστη ζημιές μετά από πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο ενώ επιχειρούσε υποβρύχια στην Ασία, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Το USS Connecticut, ένα πυρηνικό υποβρύχιο ταχείας επίθεσης, "χτύπησε ένα αντικείμενο ενώ βρισκόταν σε διαδικασία κατάδυσης το απόγευμα της 2ης Οκτωβρίου, καθώς δρούσε σε διεθνή ύδατα στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού", ανέφερε το ναυτικό σε ανακοίνωση.

Ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί απειλητικοί για τη ζωή των μελών του πληρώματος, αλλά το USNI News, ένας ιστότοπος που ειδικεύεται στις ειδήσεις του ναυτικού, ανέφερε ότι περίπου δώδεκα ναυτικοί τραυματίστηκαν "με μέτριους έως ελαφρείς τραυματισμούς".

Το USNI News ανέφερε επίσης πως το υποβρύχιο επιχειρούσε στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπου το αμερικανικό ναυτικό προσπάθησε να αμφισβητήσει τις αμφισβητούμενες εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας για μικρά νησιά, υφάλους και προεξοχές.

Το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε ότι η έκταση της ζημιάς εξετάζεται και το περιστατικό διερευνάται.

"Το υποβρύχιο παραμένει σε ασφαλή και σταθερή κατάσταση. Ο πυρηνικός αντιδραστήρας και οι χώροι του USS Connecticut δεν επηρεάστηκαν και παραμένουν πλήρως λειτουργικοί", ανέφερε.

Το USNI News ανέφερε ότι το πλοίο κατευθύνεται προς την αμερικανική βάση στο Γκουάμ.

Το ερώτημα που τίθεται είναι πως ένα τόσο εξελιγμένο σκάφος με τεράστιο εύρος δυνατοτήτων στο να "ακούει" και να "βλέπει" τα πάντα χτύπησε βυθιζόμενο σε...άγνωστο αντικείμενο; Πρωτοφανές λάθος που καλύπτει σχεδόν το σύνολο των ανώτερων αξιωματικών του σκάφους μαζί με τον κυβερνήτη ή "άγνωστο αντικείμενο" κινέζικης προέλευσης;

* Πληροφορίες Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail