Η Γαλλία υπέγραψε προσύμφωνο αμυντικής συνεργασίας και με τη Σουηδία

Freepen.gr - Οι υπουργοί άμυνας της Δημοκρατίας της Γαλλίας και του Βασιλείου της Σουηδίας υπέγραψαν επιστολή προθέσεων για αμυντική συνεργασία με στόχο την ενίσχυση της σταθερότητας στη Βόρεια Ευρώπη.

Η γαλλο-σουηδική συνεργασία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή τους για τη ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής - άρθρο 42.7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται να προωθήσει την σταθερότητα στην περιοχή της Βαλτικής Θάλασσας. Η επιστολή επιβεβαιώνει επίσης τη θέλησή τους να προωθήσουν το διεθνές δίκαιο, να υπερασπιστούν την ευρωπαϊκή τάξη ασφαλείας καθώς και μια ισχυρή και ισορροπημένη διατλαντική σχέση.

Τα δύο μέρη είναι πρόθυμα να αναπτύξουν νέους άξονες διμερούς συνεργασίας, να συμπληρώσουν τις υπάρχουσες προσπάθειες και να επωφεληθούν από τις τρέχουσες δομές για την αντιμετώπιση του στρατηγικού διαλόγου σε θέματα ασφάλειας και άμυνας, ανταλλαγής πληροφοριών, ενίσχυσης της έρευνας και ανάπτυξης, επέκτασης της συνεργασίας στον τομέα της ανάπτυξης αμυντικών ικανοτήτων.

Οι δύο χώρες προσπαθούν επίσης να ενισχύσουν τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και να ενισχύσουν την ικανότητα διεξαγωγής κοινών επιχειρήσεων. Οι υπογράφοντες εξετάζουν επίσης νέους δρόμους συνεργασίας για την καταπολέμηση των υβριδικών απειλών και των δραστηριοτήτων «γκρίζας ζώνης» σε συντονισμό με τον Οργανισμό Συνθήκης του Βόρειου Ατλαντικού και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Σουηδία και η Γαλλία έχουν προγραμματίσει να επιτύχουν αυτούς τους στόχους μέσω αυξημένης πρακτικής συνεργασίας μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων και των αντίστοιχων αμυντικών οργανισμών και συμμετοχής σε κοινές ασκήσεις εκπαίδευσης. Οι υπογράφοντες είναι επίσης πρόθυμοι να συνεργαστούν σε πολυεθνικές επιχειρήσεις και ανταλλαγή στρατηγικών πληροφοριών.

Η επιστολή προθέσεων, υπογεγραμμένη στα αγγλικά και γαλλικά δεν είναι νομικά δεσμευτική βάσει του διεθνούς δικαίου.

* πληροφορίες defenseworld.net

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail