Το ρωσικό παράκτιο αμυντικό σύστημα Bal θα χτυπά στόχους στα 500+ χλμ με νέο πύραυλο

Freepen.gr - Το εύρος βολής του τελευταίου ρωσικού πυραυλικού αμυντικού πυραυλικού συστήματος Bal έχει διπλασιαστεί μετά τις δοκιμές του νέου πυραύλου του που μπορεί να πλήξει χερσαίους στόχους εκτός από πολεμικά πλοία, δήλωσε πηγή στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία την Τρίτη στο TASS.

"Οι δοκιμές του νέου πυραύλου του πυραυλικού συστήματος παράκτιας άμυνας Bal επιβεβαίωσαν ότι η εμβέλεια πτήσης του ξεπέρασε τα 500 χιλιόμετρα και το νέο σύστημα καθοδήγησης του επιτρέπει επίσης να χτυπήσει στόχους στο έδαφος", είπε η πηγή.

Οι νέες δυνατότητες του Bal όσον αφορά την εμβέλεια βολής του και την ικανότητά του να χτυπά επίγειους στόχους το καθιστούν συγκρίσιμο με το πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας Bastion που χρησιμοποιεί τον υπερηχητικό πυραύλο Oniks (τόσο το σύστημα όσο και ο πύραυλος έχουν αναπτυχθεί από την Ένωση Έρευνας και Παραγωγής της Machine Building), τόνισε η πηγή.

Η Tactical Missiles Corporation που ανέπτυξε και παράγει το πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας Bal απέφυγε να σχολιάσει στο TASS αυτές τις πληροφορίες.

Πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας Bal

Το πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας Bal λειτουργεί με τους πυραύλους Kh-35 και Kh-35U με εμβέλεια βολής 120 km και 260 km, αντίστοιχα. Ένας εκσυγχρονισμένος πύραυλος Kh-35E με εμβέλεια έως 300 χιλιόμετρα μπορεί να καθοδηγηθεί μέσω drone.

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί το πυραυλικό σύστημα Bal μαζί με τον εκτοξευτή παράκτιας άμυνας Bastion που χρησιμοποιήθηκε σε επιχειρήσεις στη Συρία για να χτυπήσει χερσαίους στόχους, σύμφωνα με αναφορές.

Το πυραυλικό σύστημα παράκτιας άμυνας Bal μπορεί να εκτοξεύσει 32 πύραυλους σε ένα salvo και έχει άλλα 32 βλήματα στο φορτίο πυρομαχικών του.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail