Avia: Το υποβρύχιο USS Connecticut θα μπορούσε να έχει δεχθεί από κινεζικό υποβρύχιο drone;

Freepen.gr - Στο πλαίσιο της δήλωσης της διοίκησης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ ότι το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο "USS Connecticut" υπέστη ζημιά κατά τη διάρκεια αποστολής στα νερά της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, διατυπώθηκαν απόψεις πως το υποβρύχιο θα μπορούσε να έχει δεχθεί επίθεση από κινεζικό υποβρύχιο μη επανδρωμένο όχημα - τα τελευταία χρησιμοποιούνται ενεργά από τον κινεζικό στρατό για να ελέγξει την κατάσταση κοντά στα σύνορα.

Η αμερικανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά την εκδοχή της σύγκρουσης με άλλο υποβρύχιο. Λαμβάνοντας όμως υπόψη το γεγονός ότι την στιγμή της σύγκρουσης υπήρξε μια σχεδόν απότομη διακοπή των προπελών του αμερικανικού υποβρυχίου, εκφράστηκε η θεωρία πως ο κινεζικός στρατός θα μπορούσε κάλλιστα να κατευθύνει το υποβρύχιο μη επανδρωμένο όχημα στις προπέλες του αμερικανικού υποβρυχίου.

Είναι γνωστό ότι ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης του αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου τραυματίστηκαν τουλάχιστον 11 Αμερικανοί ναύτες. Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αρνείται να εκφράσει λεπτομέρειες σχετικά με τον αριθμό αυτό και τη σοβαρότητα της ζημιάς στο υποβρύχιο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail