Al-Mangoush: Η απρογραμμάτιστη έξοδος μισθοφόρων από τη Λιβύη μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις

Freepen.gr - Το Σάββατο, η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Najla Al-Mangoush, δήλωσε ότι η σταθερότητα της χώρας εξαρτάται από την πλήρη απομάκρυνση μισθοφόρων και ξένων μαχητών. Ανέφερε πως η ικανότητα είναι το βασικό κριτήριο για την υποψηφιότητα για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Σε δηλώσεις Τύπου, η Al-Manqoush είπε ότι, «Δεν σκέφτομαι να κατέβω στις εκλογές και δε θέλω να γίνω Πρόεδρος… Ταυτόχρονα, δε με πειράζει κανένας από τους σημερινούς αξιωματούχους να είναι υποψήφιος για Πρόεδρος της Λιβύης υπό τον όρο δυνατότητας και ικανότητας».

Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν μέρη που δε θέλουν τη σταθερότητα της Λιβύης και επιδιώκουν να παρασύρουν τη χώρα στο χάος».

«Η έξοδος μισθοφόρων και ξένων μαχητών αποτελεί προϋπόθεση για τη σταθερότητα και την ανεξαρτησία της Λιβύης, επιβεβαιώνοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει σύμφωνα με ένα σαφές σχέδιο για την αποφυγή τυχόν αρνητικών επιπτώσεων» προσέθεσε.

Στον ίδιο διάλογο, η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης χαιρέτισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι χώρες του Κόλπου στη στήριξη της σταθερότητας της Λιβύης, προσθέτοντας πως «η Σαουδική Αραβία είναι μια κομβική χώρα στην περιοχή και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) έχουν σημαντικό ρόλο».

Επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον δρόμο της απόσυρσης μισθοφόρων και ξένων δυνάμεων από όλο το λιβυκό έδαφος.

Η Al-Mangoush τόνισε την ανάγκη της χώρας για πολιτική σταθερότητα που εγγυάται την κοινή συμμετοχή όλων των Λιβύων στον καθορισμό της τύχης της χώρας τους.

Την Πέμπτη, η Λιβύη φιλοξένησε μια διεθνή διάσκεψη για να βοηθήσει στην οικοδόμηση σταθερότητας στη Λιβύη ενόψει των κρίσιμων προεδρικών εκλογών που υποτίθεται ότι θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο.

Περίπου 30 διεθνείς αντιπροσωπείες παρακολούθησαν το συνέδριο. Μεταξύ αυτών ήταν εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αιγύπτου, των ΗΑΕ, του Κατάρ, των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), της Αφρικανικής Ένωσης (AU) και του Αραβικού Συνδέσμου (AL).

«Η διάσκεψη είχε στόχο να διασφαλίσει τη βέλτιστη εφαρμογή των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και τις αποφάσεις των διασκέψεων του Βερολίνου 1 και του Βερολίνου 2 σχετικά με τη Λιβύη», σημείωσε η Λίβυα υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail