Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έφτασε το ρεκόρ των 73,3 δισ. Δολαρίων εν μέσω συνεχιζόμενης σύγκρουσης με την Κίνα

viarami / Pixabay
Η αμερικανική εμπορική ανισορροπία τον Αύγουστο αυξήθηκε στο υψηλότερο όλων των εποχών, αφού διευρύνθηκε κατά άλλα 3 δισεκατομμύρια δολάρια ή 4,2%, καθώς τα σχετικά ασήμαντα κέρδη στις εξαγωγές επιβαρύνθηκαν από την πολύ μεγαλύτερη αύξηση των εισαγωγών.

Το εμπορικό έλλειμμα, που ανερχόταν σε 73,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 73,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε καθοριστεί τον Ιούνιο, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν από το Reuters ανέμεναν ότι το εμπορικό χάσμα θα διευρυνθεί στα 70,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 0,5% στα 213,7 δισεκατομμύρια δολάρια, αντανακλώντας την αναζωπυρωμένη ζήτηση στο εξωτερικό μετά την επαναλειτουργία των οικονομιών ύστερα από το lockdown που σχετίζεται με τον Covid. Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές, ακόμη και με όλα τα προβλήματα της αλυσίδας εφοδιασμού στους λιμένες, αυξήθηκαν κατά 1,4% στα 287 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εμπορική ανισορροπία με την Κίνα, η οποία θεωρείται ως πολιτικά ευαίσθητο ζήτημα, αυξήθηκε κατά 10,8% στα 31,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η αμερικανική εμπορική εκπρόσωπος Κάθριν Τάι ανακοίνωσε ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει να ξεκινήσει νέες εμπορικές συνομιλίες με το Πεκίνο. Ωστόσο, η τρέχουσα αμερικανική κυβέρνηση δεν σκοπεύει να άρει τους δασμούς της εποχής Τραμπ, καθώς η Ουάσινγκτον πιέζει την Κίνα να εκπληρώσει την προηγούμενη δέσμευσή της για αγορά περισσότερων αμερικανικών αγαθών και υπηρεσιών.

* πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail