Αντώναρος: 5/10 ο Δένδιας βλέπει εθνική απειλή, 26/10 ο Μητσοτάκης τον αδειάζει

« - Η χώρα αντιμετωπίζει εθνική απειλή". (Νίκος Δένδιας, 5/10/21 στη Βουλή)
- Δε νομίζω ότι υπάρχει γεωπολιτική απειλή" (Κυριάκος Μητσοτάκης, 26/10/21 στο Ριάντ, σύμφωνα με το newpost.gr)»

Μπερδευτήκατε; Κι εγώ. Γιατί αυτές οι δηλώσεις με χρονική απόσταση 3 εβδομάδων μόλις είναι -- πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση -- αντιφατικές. Αναιρούν η μία την άλλη. Και για να το πω πιο ξεκάθαρα: Δεν μου βγάζει κανείς από το μυαλό την πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός περίμενε την κατάλληλη ευκαιρία για να "αδειάσει"τον Υπουργό Εξωτερικών.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο: Με το να μη βλέπει "απειλή" και να "νομίζει" ότι η Τουρκία "θα συνειδητοποιήσει ότι αυτή η επιθετική στάση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν θα την οδηγήσει πουθενά" ο Μητσοτάκης θέλει να μας πει πως δεν είναι ανάγκη να ανησυχούμε για τη στάση του επιθετικού γείτονα. Θα έρθει στα συγκαλά του.

Ειλικρινά το πιστεύει; Αν ναι, τότε διαβάζει λάθος και τον γείτονα αλλά και τις προθέσεις του. Είναι ασφαλώς λάθος να μεγαλοποιείς ένα κίνδυνο. Αλλά ακόμη μεγαλύτερο λάθος είναι να υποτιμάς έναν υπαρκτό κίνδυνο και να καμώνεσαι πως δεν υπάρχει. Τότε θα πέσεις οπωσδήποτε στην άβυσσο.

Ευάγγελος Αντώναρος

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail