38 ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν κρησφύγετα του ISIS στην Κεντρική Συρία

Freepen.gr - Αργά στις 28 Οκτωβρίου, πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) πραγματοποίησαν 38 αεροπορικές επιδρομές σε πυρήνες του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) που εδρεύει στο Λονδίνο.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν κρησφύγετα της τρομοκρατικής ομάδας στο όρος Αμούρ στην ανατολική ύπαιθρο της Χομς καθώς και στο όρος αλ Μπισρί που βρίσκεται κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ Ράκα και Ντέιρ Εζόρ.

«Ακτιβιστές του Παρατηρητηρίου παρακολούθησαν επίσης πτήσεις ρωσικών ελικοπτέρων πάνω από την έρημο για να ασφαλίσουν την περιοχή και τους δρόμους... εν μέσω συνεχιζόμενων πτήσεων με αναγνωριστικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή», αναφέρει η έκθεση του SOHR.

Οι επιχειρήσεις των VKS συνέπεσαν με τις συνήθεις επιχειρήσεις χτενίσματος από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις σε διαφορετικό τμήμα της κεντρικής περιοχής.

Οι επανειλημμένες επιχειρήσεις των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων και των VKS εξάντλησαν τους διάσπαρτους πυρήνες του ISIS. Ωστόσο, η τρομοκρατική ομάδα είναι ακόμη παρούσα, έστω και ως κλάσμα του φόβητρου που αποτελούσε πριν μερικά χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail