28η Οκτωβρίου: Η σημερινή ημέρα ανήκει αποκλειστικά στους ήρωες του Έπους του 40 – «ΟΧΙ» στην… Άνγκελα Μέρκελ!

Άτοπη και προκλητική η σημερινή επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα. Αυτή την ιερή μέρα που γιορτάζουμε το «ΟΧΙ», οι τιμές οφείλονται εξολοκλήρου στους πεσόντες ήρωες του Έπους του 40 και σε κανέναν άλλον! 

Από: sportime.gr - Ελευθέριος Ανδρώνης

Πως αλλιώς παρά ως τραγέλαφο θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος το ότι την μέρα που γιορτάζουμε το «ΟΧΙ» κατά της Ιταλίας και των λοιπών δυνάμεων του άξονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να πραγματοποιήσει… συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ;

Έχουμε ξαναπεί πως για τις επιλογές που κάνει ένας πρωθυπουργός, ακόμα και στο επικοινωνιακό κομμάτι και σε επίπεδο συμβολισμού, φανερώνονται πολλά πράγματα για το ποιόν του πολιτικού ανδρός.

Γιατί η συγκεκριμένη ημερομηνία;

Απορεί κανείς, γιατί έπρεπε να επιλεχθεί η συγκεκριμένη ημερομηνία και όχι οποιαδήποτε άλλη; Σε ποια άλλη σοβαρή χώρα θα περνούσε σε δεύτερη μοίρα μια Εθνική επέτειος, για να δοθεί προτεραιότητα στην υποδοχή ενός αρχηγού (οποιουδήποτε) κράτους;

Δεν είχε… κενό η καγκελάριος που λίγες μέρες πριν έκανε επίσκεψη στη… φίλη Τουρκία; Ή μήπως η πολυάσχολη ατζέντα του πρωθυπουργού είναι πιο σημαντική από το Έπος του 40;

Σήμερα πρωταγωνιστούν οι ήρωες του ’40

Την ώρα που ο Ερντογάν σε κάθε εθνική επέτειο της χώρας του πραγματοποιεί… υπερπαραγωγές, οι κυβερνώντες της άμοιρης Ελλάδας συμπεριφέρονται σαν να αγόρασαν οι νεοέλληνες τη χώρα με real estate. Σαν να κερδήθηκαν τα εδάφη της, στη Wall Street. Σαν να μη χύθηκαν ποταμοί αίματος για κάθε σπιθαμή Ελληνικής γης.

Τη σημερινή μέρα που γιορτάζουμε το «ΟΧΙ», οι τιμές οφείλονται εξολοκλήρου στους πεσόντες ήρωες του Έπους του 40. Στις θυσίες τους στα παγωμένα βουνά της Βορείου Ηπείρου. Στους υπεράνθρωπους αγώνες τους. Στις ψυχές τους που αποζητούν μνημόνευση από εμάς, τους ευεργετημένους. Τιμάς όσους έπεσαν στο ηρωικό μέτωπο για να έχεις και εσύ καθαρό το μέτωπο σου.

Δεν χωρά αυτή η μέρα πολιτικές συναντήσεις, διπλωματίες και συμφωνίες. Είναι προσβολή για την Επέτειο. Και πόσο μάλλον μια συνάντηση με εκπρόσωπο της Γερμανίας, που σε επίπεδο συμβολισμών είναι τελείως άτοπο να καλείται τέτοια μέρα.

Ας κάνει η Άγκελα μια… επίσκεψη στα Καλάβρυτα

Αν σεβόταν η κα Μέρκελ την Εθνική εορτή της μπανανίας που επισκέπτεται σήμερα, ας ερχόταν κάποια άλλη μέρα του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου. Η καγκελάριος που δεν είπε ούτε λέξη προς την Ελλάδα, για την επέτειο των 200 ετών, ήθελε ντε και καλά να έρθει στις 28 Οκτώβρη.

Ε λοιπόν, ένας πρωθυπουργός που θα σεβόταν τον εαυτό του και την πατρίδα του, θα φρόντιζε να συνοδεύσει την Άνγκελα για μια… βόλτα μέχρι το μουσείο ολοκαυτώματος στα Καλάβρυτα, για να της μιλήσει για τη κτηνωδία που έγινε εκεί. Και στη συνέχεια θα φρόντιζε να της υπενθυμίσει και το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, για το οποίο οι Γερμανοί συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα.

Σενάριο οργιώδους φαντασίας, αν αναλογιστούμε τη σημερινή κατάντια της πολιτικής σκηνής. Άλλα μόνο έτσι θα μπορούσαμε να βρούμε κάποιο νόημα στην επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Απαξιώνουν Εθνικές εορτές, και δεν είναι πρώτη φορά

Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεώρησε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καταμεσής της επετείου, αυτός να προτιμά να δειπνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που δίνει τέτοια δείγματα γραφής. Δεν είναι πρώτη φορά που απαξιώνει Εθνική εορτή ή διαστρέφει την ιστορία εν γνώσει του.

Δεν πάει πολύς καιρός που 2 μέρες πριν την 25η Μαρτίου του 2021, αυτός φωτογραφιζόταν με αμερικανικό τζόκεϊ μέσα στο αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ». Ούτε πάει πολύς καιρός από τότε που δήλωνε πως η Ελληνική Παλιγγενεσία εμπνεύστηκε από την… Αμερικανική επανάσταση.

Για να μη μιλήσουμε για το πόσο έχει υποβαθμίσει με επιλογές του τις παρελάσεις, που στην περίοδο της πανδημίας κοντεύουν να εξαφανιστούν από τη συνείδηση του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας. Φέτος οι μαθητικές παρελάσεις απαγορεύτηκαν σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπως και σε Πέλλα, Πιερία και Ημαθία.

Δεν είναι όλες οι μέρες κατάλληλες για… μπίζνες

Τα πατριωτικά ιδανικά υποσκάπτονται συνεχώς με αποφάσεις κυβερνητικής «κοπτοραπτικής» και την ίδια ώρα επιτρέπονται οι περιοδείες της Αμάλ, οι συναυλίες και άλλου τύπου εκδηλώσεις.

Επιτέλους ο πρωθυπουργός πρέπει να καταλάβει πως δεν είναι όλες οι μέρες κατάλληλες για να κάνει μπίζνες με το χαρτοφυλάκιο της χώρας.

Υπάρχουν μέρες σαν και τη σημερινή, που ο ηγέτης της χώρας οφείλει να δείχνει τον δέοντα σεβασμό και αν χρειαστεί, να απορρίπτει και επισκέψεις που δεν συμβαδίζουν με το πνεύμα της εορτής.

Πρέπει όμως να υπάρχει πολιτική βούληση και πυγμή για να γίνει κάτι τέτοιο.

Πράγματα που δεν έχει δείξει πως διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail