Η Τουρκία δεν είναι πλέον μεταξύ των 20 κορυφαίων οικονομιών

Shahrokh / pixabay
Freepen.gr - Η Τουρκία κατατάσσεται τώρα ως η 21η μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, σύμφωνα με την Έκθεση Οικονομικών Προοπτικών για τον Οκτώβριο 2021 του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), δήλωσε την Τετάρτη ο βουλευτής της αντιπολίτευσης, Φαΐκ Οζτράκ.

«Σύμφωνα με τις προβλέψεις των διεθνών θεσμών που δημοσιεύτηκαν χθες, η Τουρκία εγκαταλείπει το πρωτάθλημα των 20 κορυφαίων οικονομιών στον κόσμο το 2021», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Οζτράκ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

«Η χώρα μας είχε ενταχθεί στις 20 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο το 1990, πριν καν το κόμμα του ΑΚ αποκτήσει όνομα», έγραψε ο Οζτράκ σε μια άλλη λίστα από την ίδια έκθεση, δείχνοντας την Τουρκία στην 19η θέση.

Στα 31 χρόνια μεταξύ 1990 και 2021, η Τουρκία ξεπεράστηκε από τη Ρωσία, την Ινδονησία και τη Σαουδική Αραβία, συνέχισε ο Οζτράκ.

«Πριν η Τουρκία στραφεί στο καθεστώς της κηδεμονίας ενός ατόμου το 2018 (εννοεί το προεδρικό σύστημα), ήταν η 17η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο», πρόσθεσε. «Η φρίκη ενός καθεστώτος που είπαν ότι θα έκανε την Τουρκία να πετάξει, έδιωξε την Τουρκία από το...πρωτάθλημά της».

Η πτώση είναι «ένα σημάδι χαμένων ευκαιριών και κακής διαχείρισης» υπό τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε ο Οζτράκ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail