ΙΡΙΣ 2021: Η Τουρκία επιθετική και απρόβλεπτη, η Εθνοφρουρά σε ύψιστη ετοιμότητα!

Δήλωση του Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη για την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΙΡΙΣ 2021»

Θέλω να συγχαρώ τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και όλο το προσωπικό που συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στη σημερινή εντυπωσιακή άσκηση, η οποία διεξήχθη κάτω από πραγματικά δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος γιατί διαπίστωσα το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης, τον επαγγελματισμό και το ηθικό των στελεχών και οπλιτών μας. Είναι ευρέως γνωστό ότι το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς αποτελεί το σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος και συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ο πρωταρχικός στόχος του Υπουργείου Άμυνας είναι η συνεχής αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς σε όλους τους τομείς. Ακολουθούμε πιστά ένα οκταετές εξοπλιστικό πρόγραμμα, προκειμένου να εξελιχθεί σε μια σύγχρονη και ευέλικτη αποτρεπτική δύναμη για την ασφάλεια της πατρίδας μας.

Η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Οι τουρκικές επιθετικές ενέργειες στην ΑΟΖ μας, αλλά και το πρόσφατο άνοιγμα μέρους του παραλιακού μετώπου των Βαρωσίων, αποδεικνύουν ότι η Τουρκία καθίσταται ολοένα και περισσότερο επιθετική και απρόβλεπτη και εξυπακούεται ότι η Εθνική Φρουρά θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα.

Σ’ αυτό το σημείο θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στην πιστή εφαρμογή των πρωτοκόλλων του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού. Όλοι αντιλαμβανόμαστε την ατομική ευθύνη ενός εκάστου για να διατηρηθεί η ομαλότητα στη ζωή μας χωρίς την ανάγκη για περιορισμούς που επιβαρύνουν την οικονομία του τόπου.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να συγχαρώ για ακόμη μια φορά όλο το προσωπικό για τη συμμετοχή και τη διοργάνωση της άσκησης «ΊΡΙΣ». Αποδείξατε για ακόμη μια φορά τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και επιχειρησιακής ικανότητας σας.

Σας ευχαριστώ.

(ΕΚ/ΣΧ)





Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail