Οι Ναυτικές Δυνάμεις του Ιράν θα οπλιστούν με βλήματα Κρουζ βεληνεκούς 2.000 χλμ στο εγγύς μέλλον

Freepen.gr - Ο επικεφαλής διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), Ταγματάρχης Χοσεΐν Σαλάμι, δήλωσε ότι οι ναυτικές μονάδες των δυνάμεών του θα είναι οπλισμένες με πυραύλους κρουζ με επιχειρησιακό βεληνεκές έως 2.000 χιλιόμετρα και ικανές να στοχεύουν κινούμενα σκάφη στο εγγύς μέλλον.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Παρασκευής στις ναυτικές μονάδες του IRGC με έδρα τα νησιά του Περσικού Κόλπου και τα Στενά του Ορμούζ, ο Ταγματάρχης Σαλάμι χαιρέτισε τις αμυντικές και επιθετικές ικανότητες του πολεμικού ναυτικού της IRGC, ειδικά στον τομέα της ναυσιπλοΐας, και είπε πως η δύναμη έχει κάνει ένα μεγάλο επίτευγμα αυξάνοντας την ταχύτητα των ταχύπλοων σε σχεδόν εκατό κόμβους την ώρα.

Πρόσθεσε πως το πολεμικό ναυτικό της IRGC έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη και την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τώρα διαθέτει εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης, επιτήρησης, μάχης και καμικάζι με διαφορετικά εύρη επιχειρήσεων έως 1.200 χιλιόμετρα (745 μίλια).

Η ναυτική δύναμη της IRGC, είπε, θα συνεχίσει να αυξάνει την εμβέλεια των drones της.

Το πολεμικό ναυτικό της IRGC διαθέτει επί του παρόντος πυραύλους με διάφορα βεληνεκές 35, 90, 300 και 700 χιλιομέτρων στο απόθεμά του.

«Στο εγγύς μέλλον, η ναυτική δύναμη θα είναι οπλισμένη με πυραύλους κρουζ με βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων και ικανές να στοχεύουν κινούμενα σκάφη», δήλωσε ο επικεφαλής της IRGC.

Ο στρατηγός Salami συνέχισε λέγοντας ότι το πολεμικό ναυτικό της IRGC έχει αναπτύξει διάφορα συστήματα συλλογής σημάτων, εμπλοκές και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και πως επέκτεινε τις αμυντικές και επιθετικές δυνατότητες της δύναμης.

Ο διοικητής της μονάδας Valiasr Drone του Στρατού, Ταξίαρχος Shahram Hassannejad, εξήρε επίσης την εγχώρια τεχνολογία των ιρανικών drones, δηλώνοντας ότι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό διευκόλυνε το σχεδιασμό, την παραγωγή, την εφαρμογή και την επισκευή τους.

Είπε επίσης στο IRNA σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε το Σάββατο ότι οι δυνατότητες των ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών βελτιώθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια και είναι πλέον εξοπλισμένα με τεχνολογία αιχμής και απολαμβάνουν εξελιγμένες τακτικές μάχης.

«Αυτό που κάνει τα ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη game changer στην περιοχή και τον κόσμο είναι η ιθαγένειά τους. Σημαίνει ότι έχουμε χρησιμοποιήσει εντελώς εγχώρια τεχνολογία στην παραγωγή, χρήση και επισκευή τους. Δεν εξαρτιόμαστε από καμία χώρα όσον αφορά την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών και μπορούμε απλώς να τις αντικαταστήσουμε», είπε.

Και πρόσθεσε: «Τα ιρανικά drones έχουν επίσης σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με το κλίμα και τα στρατηγικά χαρακτηριστικά των επιχειρησιακών ζωνών τους. Το Ιράν έχει διαφορετικές καιρικές συνθήκες και τα drones μας μπορούν να εκτελέσουν τις αποστολές τους σε θάλασσες, βουνά και ερημικές περιοχές».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail