Η γρουσουζιά του 13% που τρέμουν όλα το κόμματα

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Πάμε λοιπόν να πούμε τι ακριβώς βλέπουμε εδώ:

α) Είναι η πρώτη συστημική δημοσκόπηση που δείχνει την ταχεία τροχιά πτώσης των ποσοστών της κυβέρνησης.  9% κάτω σε σχέση με το ποσοστό των εκλογών είναι ένας τεράστιος αριθμός χαμένων ψηφοφόρων...

β)Με 30% ποσοστό στις πρώτες εκλογές για να βγει κυβέρνηση θα πρέπει ή να κάνει πλακάκια με τον ΣΥΡΙΖΑ (για να πιάσει το 47%) ή να γίνει τετρακομματική ή και πεντακομματική κυβέρνηση (όχι βουλή αλλά κυβέρνηση). Ενώ και στις δεύτερες εκλογές που θα χρειαστεί περίπου 42% ΠΑΛΙ θα χρειαστεί ακόμα δύο ίσως και τρία κόμματα για να πιάσει το ποσοστό.

γ) ΟΛΑ το σημερινά εντός Βουλής κόμματα ΤΡΕΜΟΥΝ τι θα ψηφίσει αυτό το σχεδόν 13% που έχει αδιευκρίνιστη ψήφο. Αν κατευθυνθεί μαζικά σε κάποιο κόμμα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως δεν είναι καν αξιωματική αντιπολίτευση...

δ)Η κυβέρνηση θα κάνει ΠΙΣΩ ολοταχώς το προσεχές διάστημα σε δεκάδες ζητήματα αν θέλει μέσα στους επόμενους μήνες να κρατηθεί πάνω από το 25%.  

Την είχα προειδοποιήσει με πολιτικούς όρους ώστε οδηγεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνον σε πασοκοποίηση αλλά και πασοκοιστορία, δλδ στο 5% και για αυτό ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ.

Τις εμμονές με τα εμβόλια θα τις πληρώσει ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ και τώρα αρχίζει και γίνεται ξεκάθαρο αυτό.

Σχεδόν 6 ΣΤΟΥΣ 10 θεωρούν την κυβέρνηση ότι έχει αποτύχει (αρνητική αξιολόγηση).

Προσέξτε μια σημαντική λεπτομέρεια. Στην δημοσκόπηση αυτή συμμετείχαν κατά 75% εμβολιασμένοι και μόλις 11% οι αποκαλούμενοι ως "αρνητές" όταν το πραγματικό ποσοστό είναι 62% (με την απογραφή 2011... που έχουμε εξηγήσει πόσο λάθος είναι αυτό) και 30% αντίστοιχα, που σημαίνει ότι οι αρνητικές ψήφοι υπολείπονται κατά 13-19% τουλάχιστον ΄όπως και ότι τα ποσοστά της ΝΔ είναι αυξημένα σε σχέση με τα πραγματικά.

(ΥΓ Δεν σχολιάζω ΠΟΤΕ τα ποσοστά με αναγωγή γιατί η αναγωγή είναι λάθος από τι στιγμή που δεν μπορείς να υπολογίσεις το πραγματικό ποσοστό της αποχής. Στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση η αποχή είναι μόλις 6,8 όταν η πραγματική είναι στο 45%+. Συνεπώς η αναγωγή για εμένα τουλάχιστον παίζει το ρόλο του Παρλιάρου στο στόλισμα της σοκολατόπιτας. Βάζει πινελιές μόνο και μόνο για να χορταίνει το μάτι... Οι γνώστες όμως τρώνε πάντα με κλειστά τα μάτια και αφήνονται στις γεύσεις και όχι στο τι θέλει να γευτεί ο εγκέφαλος...).

(Υ2 Με 9 μονάδες κάτω η επόμενη ή έστω μεθεπόμενη βουλή θα βρει το 40-60% των σημερινών βουλευτών εκτός... οπότε ετοιμαστείτε να δείτε ποντίκια να πηδούν από το πλοίο - βασικά να αλλάζουν πλοίο και μάλιστα προκαλώντας τεράστιο θόρυβο...)

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail