Ακόμη ένα ορόσημο: Άσαντ και Αμπντάλα μίλησαν ξανά μετά από 10 χρόνια!

Freepen.gr - Στις 3 Οκτωβρίου, το βασιλικό παλάτι της Ιορδανίας ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Αμπντάλα έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ. Αυτή ήταν η πρώτη τέτοια επικοινωνία μεταξύ των ηγετών της πόλης από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία πριν από μια δεκαετία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Βασιλιάς Αμπντάλα και ο Πρόεδρος Άσαντ συζήτησαν διμερείς σχέσεις και μέσα ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους.

«Ο Βασιλιάς Αμπντάλα επανέλαβε την υποστήριξη της Ιορδανίας στις προσπάθειες για τη διαφύλαξη της κυριαρχίας, της σταθερότητας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ενότητας του λαού της Συρίας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του παλατιού.

Ο Βασιλιάς Αμπντάλα ήταν μεταξύ των ηγετών που κάλεσαν τον Άσαντ να αποχωρήσει μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης στη Συρία το 2011.

Τους τελευταίους μήνες, η Ιορδανία έκανε μια σειρά από βήματα για την ομαλοποίηση των σχέσεων με τη Δαμασκό για άλλη μια φορά, ενισχυμένη από μια αμερικανική πρωτοβουλία να παράσχει αιγυπτιακό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια της Ιορδανίας στον Λίβανο που πλήττεται από την κρίση μέσω της Συρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail