Σκονιάστε τους! Τα Ρωσικά Sukhoi εξαπέλυσαν πάνω από 500 αεροπορικές επιδρομές στην Κεντρική Συρία

Freepen.gr - Την 1η Σεπτεμβρίου, επτά πολεμικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) πραγματοποίησαν περισσότερες από 25 αεροπορικές επιδρομές σε πυρήνες του ISIS στην τεράστια κεντρική περιοχή της Συρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) με έδρα το Λονδίνο, οι αεροπορικές επιδρομές έπληξαν οχυρά κρησφύγετα της τρομοκρατικής ομάδας στο τρίγωνο Χάμα-Χαλέπι-Ράκα. Τους τελευταίους μήνες, πυρήνες της ομάδας πραγματοποίησαν αρκετές επιθέσεις στην περιοχή.

Οι VKS υποστηρίζουν επιχειρήσεις της συριακής κυβέρνησης εναντίον κυττάρων του ISIS στην κεντρική περιοχή εδώ και περίπου δύο χρόνια.

Πάνω από 550 ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν μέλη του ISIS στην κεντρική Συρία τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του SOHR. Οι αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν εννέα τρομοκράτες και τραυμάτισαν άλλους 20.

Εκατοντάδες τρομοκράτες του ISIS εξακολουθούν να κρύβονται στην κεντρική Συρία, κυρίως στην έρημο της Χομς. Οι τρομοκράτες φέρονται να λαμβάνουν προμήθειες από μαχητές που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ και βρίσκονται στη νοτιοανατολική Συριακή περιοχή Αλ Τανφ, όπου ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διατηρεί φρουρά.

Χάρη στις μάχιμες επιχειρήσεις των VKS καθώς και τις επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις χτενίσματος από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, η κατάσταση στην κεντρική περιοχή βελτιώθηκε πρόσφατα. Παρ 'όλα αυτά υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail