Τρία Sukhoi-35S "συνόδευσαν" αμερικανικό B-52H πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό

US strategic bomber B-52H - The National Defense Command Center/TASS
Τρία ρωσικά μαχητικά Sukhoi-35S ανέλαβαν να...συνοδεύσουν ένα αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52H, το οποίο πλησίασε τον εναέριο χώρο της Ρωσίας, δήλωσε στα ΜΜΕ το Κέντρο Διοίκησης Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με το κέντρο, τα ραντάρ αεράμυνας που ήταν σε υπηρεσία στην Ανατολική Στρατιωτική Περιοχή εντόπισαν την Κυριακή έναν εναέριο στόχο πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό που πλησίαζε στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

"Για τον εντοπισμό και τη συνοδεία του ξένου αεροπλάνου, τρία μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi-35S της αεράμυνας της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας ενεπλάκησαν. Τα πληρώματα των μαχητικών προσδιόρισαν τον στόχο ως στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52H της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και το συνόδευσαν στον Ειρηνικό Ωκεανό. Δεν υπήρξαν παραβιάσεις των κρατικών συνόρων της Ρωσίας ή επικίνδυνη εγγύτητα των αεροπλάνων στον αέρα», ανέφερε το κέντρο.

Σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, τα μαχητικά Sukhoi-25S επέστρεψαν στη βάση τους μετά την απομάκρυνση του αμερικανικού αεροσκάφους από τα ρωσικά σύνορα.

"Τα ρωσικά μαχητικά τήρησαν αυστηρά τους διεθνείς κανόνες για τη χρήση του εναέριου χώρου", ανέφερε το κέντρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail